Google Chrome може незабаром стати менш вимогливим до ресурсів на телефонах Android з появою LiteVideos, метою якого є потокова передача відео з низьким дозволом для збереження даних.

робота за ноутбуком, фото: Pxhere
робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Раніше в цьому році Google замінив функцію “Збереження даних” в Chrome новим “полегшеним режимом”, який стискає веб-сторінки за допомогою серверів Google, а потім обслуговує сторінки, які вимагають набагато менше даних. Тепер такий процес застосовується до відео, щоб зменшити їх вплив як на споживання даних стільникового зв'язку, так і на апаратні ресурси телефонів Android з низькими характеристиками.

Згідно Techdows, функція стиснення відео скоро з'явиться у повній версії Chrome 86, а також буде працювати на комп'ютерах з Windows 10, macOS, Linux і Chrome OS.

“Оптимізація LiteVideo допоможе користувачам зберігати дані в медиапотоках, спонукаючи медіапрогравачі використовувати більш низькі бітрейти для користувачів LiteMode”, - пояснив баг-трекер Chromium для збірок браузера Chrome. Крім того, функція LiteVideo ефективно імітує умови низької пропускної здатності, які регулюють потокове мультимедіа для адаптації до більш низької пропускної здатності даних за рахунок зниження роздільної здатності відео.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Якщо у вас є флагманський телефон Android, такий як Galaxy S20 Ultra або OnePlus 8 Pro, і оператор стільникового зв'язку з великою кількістю даних стільникового зв'язку, то така функція не надто приваблива. Але для людей з низькорівневими смартфонами можливість задоволення потреб у потокової передачі відео в Chrome може виявитися бажаною новою функцією.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що найпопулярніший геймер у світі відмовився від TikTok. Про це він повідомив у своєму Twitter-акаунті. За його словами, він переживає за особисті дані, а цей сервіс потенційно збирає дані про користувачів, що точно не сподобається мільйонам власників смартфонів.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple розповіла, чому не варто заклеювати камеру в MacBook. За словами корпорації, подібні маніпуляції з ноутбуком можуть пошкодити сам девайс, якщо натиснути на кришку закритого ноутбука. До того ж, сам скотч або ізолента можуть пошкодити саму камеру, а її ремонт явно не з дешевих.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти оцінили можливості гіперкара Bugatti Chiron. Повідомляється, що крім потужності у авто є і потужний кондиціонер з вражаючими показниками. Повідомляється, що його потужності вистачить щоб охолодити 80 квадратних метрів. Правда, ціна на автомобіль теж сильно здивує.