У мережі стався масовий злив персональних даних. Хакери випустили у відкритий доступ інформацію майже 20 мільйонів користувачів безкоштовних VPN сервісів.

Про це повідомляє ізраїльська компанія з кібербезпеки vpnMentor.

Витік стався у користувачів таких сервісів, як Rabbit VPN, Free VPN, UFO VPN, FAST VPN, Secure VPN і Super VPN.

У мережу злили персональну інформацію користувачів, серед якої IP-адреси, домашні адреси, електронна пошта, паролі, моделі телефонів, індикатори пристроїв користувачів і не тільки.

Загальний обсяг злитих даних - 1,2 ТБ. У багатьох додатків більше одного мільйона скачувань в Google Play і AppStore, а користувальницький рейтинг - вище 4,5.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Раніше повідомлялося, що в Google заявили про видалення 70 шкідливих расширений для свого браузера Chrome. Експерти кажуть, що це наймасштабніша хакерська атака на Сһгоме в історії, торкнулася 32 млн користувачів. Схоже, Google навіть тут не може зробити надійний захист, яка допоможе уникнути злому акаунтів мільйонів користувачів. Враховуючи, що Google Chrome є самим популярним браузерів у світі, безпека даних клієнтів повинна бути першорядним завданням, з якої пошукач поки не дуже добре справляється.

Очевидно, дані сотень мільйонів користувачів цієї платформи стали бажаною метою багатьох хакерів з усього світу. Тому інтернет-співтовариство з особливим увагою реагує на різні витоку інформації з Chrome, і постійно вимагає нових інструментів захисту особистих даних в цьому браузері. Компанія час від часу перевіряє розширення на безпеку, і ось були видалені аж 70 одиниць з небезпечним кодом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дані 30 мільйонів користувачів Google Chrome потрапили в руки хакерів, самий великий злам в історії.

Як повідомляв Знай. ua, у мережу злили геймплейне відео гри Assassin’s Creed: Valhalla.

Також Знай. ua писав, що інсайдери розповіли, навіщо Apple відмовилася від EarPods і адаптера для iPhone 12.