Комп'ютерні злочинці навчилися підпалювати смартфони на відстані. Допомагає їм у цьому вразливість зарядних пристроїв для швидкої зарядки. Це вдалося з'ясувати завдяки дослідженням лабораторії Tencent Security Xuanwu.

Про це пише видання Технофан.

Ім'я виявленої уразливості - BadPower. Завдяки їй хакери можуть виводити з ладу аксесуари як дистанційно, так і шляхом підключення спеціального апарату. Перший із способів використовується хакерами набагато частіше, відзначають автори дослідження.

Придуманий шкідниками метод застосуємо для всіх технологій швидкої зарядки. Ключ до успіху - перезапис коду через порт USB або чіп адаптера.

Згідно інформації Tencent Security Xuanwu, 6 з 10-і контролерів для швидких зарядок допускають можливість вільного оновлення коду через порт USB.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Дослідники консультували виробників і китайський уряд щодо шляхів усунення вразливості. Попередньо, у 60 відсотках випадків достатньо оновлення програмного забезпечення.

Не так давно стало відомо, що Samsung анонсувала нову швидку зарядку для смартфонів. Про це повідомляється на сайті компанії.

незабаром випустять два контролера живлення USB Type-C Power Delivery 3.0 - SE8A і MM101. Ці чіпи розроблені на платформі eFlash, яка дозволяє заряджати пристрої, забезпечуючи потужність до 100 Вт.

Наголошується, що зарядка в десять разів краще звичайних, потужність яких складає всього десять Вт. Новий пристрій дозволить заряджати смартфони, планшети, ноутбуки і монітори.

В контролери вбудували елементи безпеки для захисту від несанкціонованих зарядних пристроїв. У компанії також відзначили, що SE8A може забезпечувати додатковий захист, таку як зберігання ключа безпеки, кодування і декодування особистих даних. MM101 отримав підтримку шифрування AES і систему визначення рівня вологості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Оригінал або копія? Як визначити підроблене зарядний пристрій.

Як повідомляв портал "Знай.иа" Xiaomi представила блок живлення з рекордною швидкістю зарядки, як прокачати смартфон за копійки.

Також Знай.иа" писав, що iPhone 12 обзаведеться швидкої зарядкою завдяки новому адаптера.