У свіжому оновленні для продукції Apple - версії iOS 14, яке поки достуно тільки "розробникам", з'явилося багато функцій, які вже давно доступні в Android. Наприклад, режим "картинка в картинці" і можливості додавання віджетів на робочі столи.

Проте не обійшлося і без унікальних нововведень, одним з яких стали індикатори використання камери та мікрофону. Розробники зробили так, що ця корисна опція з'явилася в Android. Про це стало відомо завдяки публікаціям розробників у соціальних мережах.

презентація iOS 14, скріншот з відео
презентація iOS 14, скріншот з відео

Вся справа в тому, що коли будь-яка програма в iOS 14 використовує камеру та мікрофон, то у верхньому правому куті екрана з'являється індикатор зеленого або оранжевого кольору. Це дозволяє користувачеві завжди знати, якщо програма в даний момент веде запис, навіть у фоновому режимі, пояснює xda-developers.

У випадку з Android ця проблема особливо актуальна, тому що багато програм запитують доступ до камери і мікрофона, і не завжди зрозуміло, з якою метою і коли саме вони користуються цією можливістю.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Функція працює за аналогією з відповідною функцією в iOS 14, скріншот: techno.24tv.ua
Функція працює за аналогією з відповідною функцією в iOS 14, скріншот: techno.24tv.ua

Як працює індикація на Android

Access Dots було розроблено одним з користувачів порталу XDA. Працює він за тим же принципом, що і відповідна функція в iOS 14, відображаючи на екрані точку зеленого або оранжевого кольору, коли додаток запускає камери або мікрофон відповідно.

Сам додаток максимально простий у використанні. У ньому можна настроїти розмір індикатора і його розташування на екрані. При цьому в Access Dots немає доступу до камери і мікрофону. Додаток сумісний зі специфікацією під управлінням Android 7.0+ і поки доступно для скачування на XDA. Незабаром автор обіцяє випустити його в Google Play.

Також варто нагадати нашим читачам, що користувачі iPhone звернулися до спільноти підтримки Apple і Reddit, щоб повідомити про проблеми, пов'язані з розрядкою акумулятора, в основному пов'язаних з додатком Music і високим рівнем фонової активності.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, топ найпопулярніших додатків для Android і iOS за червень.

Як повідомляв Знай.uа Android 11 "зламала" флагманський Xiaomi Mi 10.

Знай.uа писав, оновлення MIUI 12 виводить з ладу популярний смартфон Xiaomi.