У Китаї запустили перший зонд з дослідження Марса "Тяньвень-1". Про це повідомляє місцеве видання "Синьхуа".

Важка ракета-носій "Чанчжен-5" з космічним апаратом на борту успішно стартувала в 12:41 (7:41 за Києвом) 23 липня з космодрому Веньчан в південній провінції Хайнань.

Згідно з прогнозами, зонд повинен досягти Марса через сім місяців. У лютому 2021 року і пробуде космічна станція на орбіті Марса два місяці. У квітні повинні висадити на Червону планету марсохід. Він займеться вивченням поверхні і пошуком води.

Запуск "Тяньвэнь-1" став вже другий марсіанської місії на цього тижня. 20 липня свій космічний апарат "Аль-Амаль" ("Надія") за вивчення Марса запустили Об'єднані Арабські Емірати.

Метою китайської місії на Марсі є пошук життя на планеті, як на поточний момент, так і в минулому, а також дослідження навколишнього середовища.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що американське агентство NASA планує відправити місію на Венеру для дослідження надр планети. Назвою програми стало латинське Veritas - істина".

Нова місія на Венеру дасть вченим можливість зрозуміти, чому дві приблизно однакові за розміром планети, Земля і Венера, настільки сильно відрізняються по фізичних умов на поверхні: у той час як на поверхні Землі підтримуються помірні температури і тиску, дозволяють існувати життєвим формам, на поверхні Венери температури досягають 500 градусів Цельсія, хмари наповнені сірчаною кислотою, а атмосферний тиск здатний розчавити людину.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, навіщо летять на Марс місії США, Китаю і ОАЕ.

Як повідомляв Знай. ua, NASA готує революційний "Сонячне вітрило", космічна фантастика перетворюється в життя.

Також Знай. ua писав, що NASA Марсом не обмежилася, готують нову місію на Венеру.