Хенрік Фіскер, засновник автомобільної компанії Fisker, заявив про свої плани в Twitter. За його словами, нові моделі повинні з'явитися на ринку в період з 2023 по 2025 рік. Підкріпивши свої слова ілюстрацією, на якій зображені чотири автомобілі. Один з них вже був показаний світу. Ним є електричний кросовер Fisker Ocean, який вважається головним суперником Tesla Model Y. Дебют цієї моделі відбудеться раніше, а на конвеєр модель встане в 2022 році.

Про це повідомили на сайті internetua.

Новинка буде укомплектована силовою установкою з двома електромоторами і набором акумуляторів на 80 кВтг. Це дозволить електричному кросоверу Фіскер долати до 480 кілометрів на одному заряді акумулятора. До того ж, Fisker планує встановити в кросовері дах з сонячними панелями, що дозволить живити батареї і додатково забезпечить приблизно 1600 кілометрів пробігу на рік.

Крім Ocean на зображенні видно ще одна новинка – електропікап Alaska. Про модель нічого достовірно невідомо, але з чуток, його побудують на платформі Volkswagen MEB.

Електромобіль, фото: internetua
Електромобіль, фото: internetua

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також на фото є купеподібна чотирьохдверка - це електромобіль Fisker Emotion. І його насправді свіжою розробкою не назвати, так як він був показаний широкій громадськості ще два роки тому. Новинка буде оснащена задніми дверима, які відкриваються за типом крила метелика, що значно полегшить посадку і висадку пасажирів. Раніше повідомлялося, що Fisker Emotion здатний розвивати максимальну швидкість 260 км/ч. Повного заряду акумулятора вистачить на подолання 650 кілометрів шляху.

Останньою ж моделлю на фото є синій спортивний кросовер, про який невідомо нічого. У користувачів є надія, що незабаром Фіскер поділиться хоч невеликою кількістю інформації. Можна припустити, що агрегатно електрокроссовер буде відповідати Ocean, але з більш стильним зовнішнім виглядом.

Нагадаємо, Європа відправиться в космос без Росії, доведеться діставати батут.

Як повідомляв "Знай.ua", MacBook від Apple на новому чіпсеті буде дешевше iPhone.

Знай.ua писав, що Airbus побудує "космічну вантажівку" для місії на Марсі.