Астрономи, які використовують космічний телескоп Хаббла NASA/ESA, отримали яскраве зображення спіральної галактики з заґратованій лицьовою стороною NGC 4907.

NGC 4907 знаходиться на відстані близько 284 мільйонів світлових років у північному сузір'ї Кома Береніс.

NGC 4907 галактика, NASA

“NGC 4907 є частиною скупчення коми, групи з більш ніж 1000 галактик, деякі з яких можна побачити навколо цієї галактики на цьому зображенні”, - сказали астрономи Хаббла.

“Це масивне скупчення галактик знаходиться в сузір'ї Кома Береніс, яке названо в честь замків королеви Береніс II в Єгипті: єдине сузір'я, назване на честь історичної людини”.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

NGC 4907, також звана LEDA 44819, ECO 3847, AGC 221418, GMP 2441 і GP 215 в різних астрономічних каталогах, була виявлена німецьким астрономом Генріхом д Арре 5 травня 1864 року.

Галактика також класифікується як галактика ЛАЙНЕР (область ліній з низькою іонізацією ядерних випромінювань), клас активних галактик, що характеризуються наявністю сильних ядерних ліній з низькою іонізацією.

“Це нове зображення від Хаббла показує його красиві спіральні “рукава”, вільно намотані навколо його центральної яскравої зірки”, - говорять дослідники.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення браузера Google Chrome дозволить відключити докучливі повідомлення з сайтів. Повідомляється, що таким чином сервіс користувачеві не доведеться щоразу відключати повідомлення вручну, відписка відбувається через нетривалий час автоматично.

Як повідомляв Знай.uа китайські хакери виявили в iPhone уразливість, яку неможливо виправити лише оновленням прошивки. Повідомляється, що компанія може позбутися від вразливості тільки на нових моделях.

Також Знай.uа повідомляв, що США хоче заборонити величезна кількість китайських додатків для смартфона. Тепер стало відомо, що справа стосується не тільки TikTok, але і інші додатки.