Останні звіти показують, що TikTok готується до будівництва свого першого Центру обробки даних в Європі в Ірландії. Вартість проекту складе 500 мільйонів доларів. Дата-центр буде служити сховищем для відео, повідомлень та інших даних від європейських користувачів. На даний момент всі призначені для користувача записи TikTok зберігаються в США, а резервні копії - в Сінгапурі.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Оголошення надійшло у зв'язку з тим, що США змушують TikTok продавати і погрожують заборонити його з "міркувань національної безпеки". Microsoft зараз стежить за переговорами. За словами TikTok, створення Європейського хабу є частиною довгострокового плану. Також Тео Бертрам, директор TikTok з європейської громадської політики, сказав: "це величезні інвестиції. Це знаменує нашу довгострокову прихильність Європі, і я думаю, що це важливе послання для наших користувачів і авторів".

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

Головний європейський директор із захисту даних TikTok в даний час знаходиться в Дубліні і займається деякими необхідними питаннями. Комісія з захисту даних Ірландії веде переговори з компанією від імені інших країн ЄС для вирішення проблем конфіденційності. За даними TikTok, ці інвестиції призведуть до створення сотень робочих місць.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в Android-смартфонах з'явиться секретна папка для зберігання файл. Повідомляється, що Google впровадить в нову версію ОС папку, для входу в яку система попросить ввести пін-код. Досить зручна функція, якщо врахувати, що в деяких країнах смартфонами користуються відразу кілька людей.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення Google Chrome дозволить позбутися від докучливих повідомлень в самому браузері. Повідомляється, що функція буде доступною в найближчому оновленні.

Також Знай.uа повідомляв, що iPhone 12 обзаведеться унікальною фішкою. йдеться про магніт, який буде розташований під задньою кришкою, а потрібен він для бездротової зарядки, яку компанія представить разом зі смартфоном.