Якщо є додаток, який сумно відомо незаконним отриманням призначених для користувача даних - то це Facebook. Ця програма була центром численних звинувачень і справ. У деяких з цих випадків він навіть пропонував заплатити величезні штрафи. Однак в даний час йому пред'явлено інше звинувачення, і на цей раз за Instagram. У новому позові стверджується, що Instagram незаконно збирає біометричні дані користувачів з метою отримання прибутку.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Буквально минулого місяця проти Facebook був поданий позов. У позові стверджується, що компанія збирає біометричні дані від користувачів платформи за допомогою інструментів тегування зображень. Facebook запропонував заплатити 650 мільйонів доларів для врегулювання позову.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

В останньому позові, поданому в суд штату Редвуд-Сіті, Facebook знову звинувачують у зборі і зберіганні біометричних даних більше 100 мільйонів користувачів Instagram без відома або згоди користувача та вилучення з цього прибутку. У позові стверджується, що така поведінка порушує закон про конфіденційність в штаті Іллінойс, який забороняє несанкціоновані дії з біометричними даними. Згідно з цим Законом, компанія може бути оштрафована на 1000 доларів за кожне порушення; якщо вважається, що компанія порушила правила з необережності або навмисне, штраф може досягати 5000 доларів.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Facebook Instagram також стверджує, що лише з початку цього року він інформував користувачів Instagram про те, що він збирає біометричні дані користувачів. На даний момент від Facebook немає офіційної відповіді на цей позов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення Windows 10 зламало мільйони комп'ютерів по всьому світ. Повідомляється, що оновлення не дозволяє користуватися деяким функціоналом в програмі Exel, якою донині користуються мільйони користувачів.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск хоче побудувати курортне містечко прямо біля випробувальної бази його компанії SpaceX. Втім, такої ідеї далеко не всі зраділи, і місцеві жителі повідомляють, що Маск хотів їх виселити з їхніх будинків.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi відмовилася від лінійки Mi Mix, яка користувалася величезною популярністю у всьому світі. Втім, компанія вже назвала вагомі причини.