Google тестує нову функцію, яка дозволить веб-сайтам рекомендувати способи, якими Chrome може знизити витрату заряду батареї при доступі до них, повідомляє The Windows Club.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

Ця функція метатега економії заряду батареї особливо актуальна для веб-сайтів з потоковою передачею відео і відеоконференцій і дозволяє користувачам знизити навантаження на процесор.

Експерт з GitHub докладно розповів, що ця функція буде відповідати функціям економії заряду батареї в сучасних операційних системах.

"Більшість сучасних операційних систем також мають функції економії заряду батареї, які спрацьовують або при низькому рівні заряду, або при бажанні користувача заощадити заряд батареї", - сказав користувач Github Chrishtr.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

"В ідеалі веб-сайти повинні відповідати цим налаштуванням. Сайти можуть порадити UA, які стратегії найкраще працюють для сайту в таких ситуаціях".

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Прикладом того, як сайти можуть реалізувати заходи з економії заряду батареї, є інформування Chrome про те, що він може виконувати другорядні завдання javascript з меншою швидкістю, ніж зазвичай.

Іншими словами, зниження навантаження на процесор дозволить браузеру менше вживати оперативної пам'яті, а значить, і енергії акумулятора, будь то ноутбука, або ж телефону.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple вже визначилася з датами виходу нових гаджетів і ОС. Повідомляється, що iPhone 12 покажуть вже в жовтні, так що фанатам яблучних смартфонів доведеться почекати.

Як повідомляв Знай.иа, компанія Microsoft показала складаний смартфон. Варто відзначити, що смартфон не має гнучкого дизайну, але має відразу 2 екрани, які працюють в парі. Правда, смартфон буде не з дешевих.

Також Знай.иа варто зазначити, що Viber обзавівся корисними функціями. Щоб боротися зі спамом, компанія додала функцію, за допомогою якої запрошувати в групи і чати можуть тільки ваші контакти.