Іноді події, що відбуваються всередині компанії, можуть бути такими ж захоплюючими, як найпопулярніші трилери в художній літературі. У випадку Tesla такий сценарій нещодавно розігрався, коли робітник Gigafactory Nevada відмовився від виплати в розмірі 1 мільйона доларів, тісно співпрацював з ФБР і запобіг запланованій атаці кібербезпеки на виробника електромобілів.

Читайте Знай в Google News!

У вівторок Міністерство юстиції оголосило про арешт Єгора Ігоровича Крючкова, громадянина Росії, обвинуваченого в змові з метою злому мережі американської компанії і впровадження шкідливого ПЗ для злому мереж зазначеної компанії. За повідомленнями ЗМІ про інцидент, американська компанія є виробником електромобілів Tesla. Цікаво, що в кримінальній заяві, поданій польовим офісом ФБР в Лас-Вегасі, говориться, що спроба кібербезпеки атаки не є звичайною спробою злому - вона цілком може бути частиною добре фінансованої та організованої схеми.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Примітна історія почалася, коли Крючков зв'язався з російськомовним громадянином США, що не є громадянином США, що працює на заводі Tesla Gigafactory Nevada. Співробітник, особа якого не розголошується, має доступ до комп'ютерних мереж виробника електромобілів. 16 липня громадянин Росії зв'язався зі співробітником Giga Nevada через WhatsApp з проханням зустрітися з ним в Спарксі, штат Невада. Як наголошується в звіті Clearance Jobs, той факт, що Крючков звернувся до російськомовного громадянина не США, що працює в Gigafactory Nevada, припускає, що команда, що стоїть за спробою кібератаки, добре провела своє дослідження.

Співробітник Tesla, деякі колеги і Крючков зустрічалися 1-3 серпня, включаючи поїздку на озеро Тахо. Цікаво, що Крючков, як повідомляється, відмовився бути присутнім на будь-яких фотографіях, зроблених під час поїздки. Одного разу, коли група фотографувала під час мальовничого заходу сонця, Крючков, як повідомляється, помітив, що він "просто запам'ятає красу заходу сонця і не потребує фотографії". Після відносно нешкідливої поїздки на озеро Тахо громадянин Росії попросив співробітника Tesla зустрітися з ним по якихось "справах".

Під час їх "ділової" зустрічі Крючков розкрив карти. План передбачав, що співробітник Tesla впровадив шкідливе ПЗ, надане Крючковим і його соратниками, в системи виробника електромобілів. Після того, як зловмисне програмне забезпечення буде вставлено, відбудеться розподілена атака типу "відмова в обслуговуванні" (DDoS), яка може дозволити хакерам захопити команду інформаційної безпеки Tesla. Шкідлива програма також дозволить хакерам витягувати корпоративні та мережеві дані, які будуть утримуватися в якості викупу, поки виробник електромобілів не заплатить. За участь у виверженні співробітник Gigafactory Nevada отримував 500 000 доларів, які згодом були збільшені до 1 мільйона доларів, які будуть виплачені готівкою або біткойнами.

На жаль для Крючкова та його команди, співробітник Giga Nevada фактично повідомив про заплановану атаку кібербезпеки на Tesla, яка, у свою чергу, зв'язалася з ФБР. Втрутилося ФБР, і за допомогою агентства співробітник Tesla продовжив спілкуватися з Крючковим, намагаючись отримати якомога більше інформації про процеси, процедури та інфраструктуру хакерів. Зусилля виявилися плідними. В одній з розмов хакер, як повідомляється, хвалився, що його команда нещодавно отримала викуп на суму понад 4 мільйони доларів від відомої компанії. Більш пізні звіти показали, що мова йде про компанію cwt Travel, яка, як повідомляється, заплатила викуп у розмірі 4,5 мільйона доларів.

Звичайно ж, хакера затримали.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple готова до виходу iPad і Apple Watch 6. Повідомляється, що їх покажуть вже цієї осені, так що чекати залишилося недовго.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Tesla захопила ринок електрокарів у Китаї. Повідомляється, що завдяки Маску автомобілі стають дешевшими, і в той же час краще. Виробництво авто в Китаї зробило можливим швидку збірку.

Також Знай.uа повідомляв, що iPhone 12 Pro покажуть публіці аж у листопаді. Повідомляється, що новинку доведеться чекати дуже довго, а якщо мова йде про початок продажів, то очікування можуть затягнутися аж до середини грудня.