Ілон Маск, виконавчий директор Tesla, підтвердив, що виробник електромобілів став метою хакера-вимагача, який зажадав 1 мільйон доларів в біткойнах.

Як показали судові документи, оприлюднені минулого тижня, напад, відвернений ФБР, було сплановано громадянином Росії.

Читайте Знай в Google News!

Ілон Маск підтвердив у своєму твіті, що співробітнику заводу Tesla в Неваді був запропонований 1 мільйон доларів і авансовий платіж у розмірі 1 біткойнов за установку програмного забезпечення-вимагача в комп'ютерній мережі Tesla.

Ілон Маск, скріншот з відео
Ілон Маск, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Однак співробітник не виконав план і замість цього попередив інших співробітників Tesla, які зв'язалися з ФБР. 22 серпня в Лос-Анджелесі ФБР заарештувало Єгора Ігоровича Крючкова, 27-річного росіянина. Крючкову було пред'явлено звинувачення минулого тижня, і йому загрожує до п'яти років в'язниці за його участь у схемі в разі визнання його винним.

"Це була серйозна атака", - заявив Маск, який був серед багатьох високопоставлених користувачів Твіттера, які в липні піддалися шахрайству на основі біткойнов, через мережу мікроблогів, відповідаючи на новинний репортаж, опублікований компанією, орієнтованою на Tesla. Інтернет сайт.

За даними ФБР, Біткойн, незважаючи на його зростаючу популярність, є улюбленим інструментом кіберзлочинців: вважається, що жертви виплатили операторам програм-вимагачів більше 140 мільйонів доларів за останні шість років.

Ілон Маск, фото з вільних джерел
Ілон Маск, фото з вільних джерел

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple хоче випустити унікальний iPhone, який з'явиться в новому колірному рішенні. Повідомляється, що смартфон з'явиться в темно-синьому забарвленні, а компанія раніше вже випускала гаджети в такому вигляді.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Huawei засмутить фанатів. Якщо тиждень тому компанія запевняла, що перший смартфон з розробленою ОС з'явиться на прилавках, то тепер у компанії повідомили, що смартфон з'явиться вже в наступному році, так що чекати доведеться трохи довше.

Також Знай.uа повідомляв, що Китай не поспішає продавати американську версію TikTok. Повідомляється, що в США є кілька компаній, які готові купити бізнес TikTok в США, але до 15 вересня вони явно не встигнуть оформити угоду.