Контракти Ілона Маска SpaceX з NASA під загрозою через зв'язки Tesla з Китаєм.

Читайте Знай в Google News!

Переговори в Конгресі розглядають питання про те, чи представляють контракти НАСА, надані SpaceX Ілона Маска, потенційну загрозу національній безпеці через фінансову підтримку Китаєм компанії електромобілів Tesla, що володіє мільярдером.

астронавти SpaceX, скріншот з відео
астронавти SpaceX, скріншот з відео

"Що може перешкодити їм перейти до маски безпосередньо і сказати:"ми відкриємо вашу кредитну лінію раніше, якщо ви не дасте нам X, Y або Z"?"- сказав республіканський помічник у конгресі, який брав участь у переговорах щодо всеосяжного законодавство, що регулює космічне агентство. "І немає ніякої реальної ясності в тому, що існує якийсь механізм, який міг би зупинити це, крім хорошої поведінки з боку людини".

Популярні новини зараз
Ньютон ще у 18 столітті передбачив точний рік кінця світу – залишилось обмаль часу З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням
Показати ще

Це питання підкреслює підозри, що поширюються у Вашингтоні та Пекіні, коли офіційні особи національної безпеки переслідують посилення геополітичного суперництва економічними засобами. Схильність Китаю до крадіжки інтелектуальної власності створила невизначеність навіть щодо контрактів федерального уряду, присуджених американським промисловим лідерам, таким як Маск, піонер космічних польотів і електромобілів в приватному секторі.

"Я стурбований тим, що компанії в Китаї можуть прийти в США, укласти вигідну угоду, отримати конфіденційну інформацію, використовувати власні технології і використовувати їх для збагачення своєї власної космічної програми, своїх власних зусиль щодо забезпечення національної безпеки в Китаї", - сказав Колорадо Сен. Корі Гарднер, республіканський член Комітету з торгівлі, повідомив Washington Examiner.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi опублікувала список смартфонів, які не отримають оновлення Android 11. Що дивно, серед них є і порівняно нові моделі, але компанія вирішила відмовитися і від них.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Xiaomi показала роботу невидимою фронтальною камера. Правда, сама камера знаходиться на пікселями екрану, але технологія цілком собі нова, так що варто очікувати смартфонів без вирізів вже в 2020 році.

Також Знай.uа повідомляв, влада США нагадала про блокування TikTok. Відомо, що американська компанія може купити бізнес сервісу тільки до 14 вересня, але Китай спеціально відтягує це, так що шансів на успішну угоду стає все менше.