Кадри з Китаю відобразили момент вибуху електромобіля на зарядній станції, інцидент, який, як повідомляється, стався десь в серпні.

Читайте Знай в Google News!

Згідно з місцевими повідомленнями, власник червоного електромобіля припаркував машину в Саньмінь на півдні Китаю і підключив її до зарядної станції. Важко з упевненістю сказати, що це за модель, але, як повідомляє Drive, вона має схожість з BAIC EX360. Також можливо, що це була гібридна модель від BAIC.

Як повідомляється, незалежно від моделі, дим почав виходити з автомобіля незабаром після того, як він був підключений до зарядної станції. Власник швидко викликав пожежну охорону, яка облив електромобіль холодною водою.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

На відео, знятому кимось у житловій вежі поблизу, видно, як пожежники направляють струмінь води прямо в задню частину автомобіля. Потім автомобіль вибухає вогненною кулею, розносячи панелі кузова у всіх напрямках і пробиваючи дірку в даху зарядної станції.

Ми не пожежники, але невелике дослідження показує, що використання води при пожежі електромобіля-краще рішення, ніж піна або інші сухі хімікати, які багато пожежників використовують для інших типів пожеж. Фактично, здається, що найкращий спосіб керувати спалахом електромобіля-це спрямувати прямий і сфокусований потік на акумулятор. Схоже, саме це і робили пожежники в даному випадку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi опублікувала список смартфонів, які не отримають оновлення Android 11. Що дивно, серед них є і порівняно нові моделі, але компанія вирішила відмовитися і від них.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Xiaomi показала роботу невидимою фронтальною камера. Правда, сама камера знаходиться на пікселями екрану, але технологія цілком собі нова, так що варто очікувати смартфонів без вирізів вже в 2020 році.

Також Знай.uа повідомляв, влада США нагадала про блокування TikTok. Відомо, що американська компанія може купити бізнес сервісу тільки до 14 вересня, але Китай спеціально відтягує це, так що шансів на успішну угоду стає все менше.