Поки генеральний директор Tesla Ілон Маск відвідує Німеччину, шанувальники і противники його гігафабрики під Берліном знову збираються, щоб їх голоси були почуті. Гжегож Шимановські з DW знаходився на території Грюнхайде.

Читайте Знай в Google News!

Якби Беатрікс хундертмарк отримала можливість поговорити з Ілоном Маском, вона б сказала йому, що він зробив серйозну помилку.

"Це абсолютно невідповідне місце для таких інвестицій", - каже вона, стоячи навпроти вулиці Тесла в Грюнхайді, Німеччина.

Тут компанія Маска з виробництва електромобілів Tesla будує свій найбільший завод в Європі. Поруч з кільцем Берлінської автостради вантажівки в'їжджають і виїжджають з будівельного майданчика, в небі злітають крани; вдалині видно каркаси майбутніх виробничих цехів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

Хундертмарк приїхала сюди, щоб висловити протест проти інвестицій, і разом з деякими однодумцями з місцевих жителів чекає під проливним дощем, щоб прокричати про це самому Маску.

Ексцентричному бізнесменові потрібно було лише написати в Твіттері, що він хоче відвідати сайт Grünheide під час свого перебування в Німеччині на цьому тижні, і кілька днів по тому десятки місцевих жителів, журналістів і шанувальників Tesla натовпилися біля входу, в надії побачити Маска особисто. Хундертмарк несе великий прапор: "зупиніть виснаження природи і грунтових вод зараз же!”

"Два роки нам кажуть економити воду, а тепер її повинно вистачити на цей завод?"- сердито запитує вона. Вона живе в двох кілометрах (1,24 милі) від неї і стурбована тим, що інвестиції посилять нестачу води, яка переслідує цей регіон.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi опублікувала список смартфонів, які не отримають оновлення Android 11. Що дивно, серед них є і порівняно нові моделі, але компанія вирішила відмовитися і від них.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Xiaomi показала роботу невидимою фронтальною камера. Правда, сама камера знаходиться на пікселями екрану, але технологія цілком собі нова, так що варто очікувати смартфонів без вирізів вже в 2020 році.

Також Знай.uа повідомляв, влада США нагадала про блокування TikTok. Відомо, що американська компанія може купити бізнес сервісу тільки до 14 вересня, але Китай спеціально відтягує це, так що шансів на успішну угоду стає все менше.