Марсохід НАСА Curiosity помітив пилового диявола, що кружляє над випаленим ландшафтом Червоної планети.

Curiosity сфотографувала пилового диявола 9 серпня, зафіксувавши спектральну деталь, танцюючу на кордоні між темними і світлими схилами всередині кратера Гейла шириною 96 миль (154 кілометри) на Марсі.

Читайте Знай в Google News!

Не дивно, що ці сухі вихори, які ми теж зустрічаємо тут, на Землі, зараз виникають всередині кратера, сказали члени команди Curiosity.

"У кратері Гейла майже літо, і ми потрапляємо в період сильного нагрівання поверхні, який триває з ранньої весни до середини літа", - написала Клер Ньюман, вчений-атмосферник з компанії Aeolis Research в Арізоні, в оновленій інформації про місію.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Більш сильний поверхневий нагрів призводить до більш сильної конвекції і конвективних вихорів, які складаються з швидких вітрів, що обвивають ядра низького тиску", - писав Ньюман. "Якщо ці вихори досить сильні, вони можуть піднімати пил з поверхні і ставати видимими як "пилові дияволи", яких ми можемо зняти за допомогою наших камер".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple хоче випустити унікальний iPhone, який з'явиться в новому колірному рішенні. Повідомляється, що смартфон з'явиться в темно-синьому забарвленні, а компанія раніше вже випускала гаджети в такому вигляді.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Huawei засмутить фанатів. Якщо тиждень тому компанія запевняла, що перший смартфон з розробленою ОС з'явиться на прилавках, то тепер у компанії повідомили, що смартфон з'явиться вже в наступному році, так що чекати доведеться трохи довше.

Також Знай.uа повідомляв, що Китай не поспішає продавати американську версію TikTok. Повідомляється, що в США є кілька компаній, які готові купити бізнес TikTok в США, але до 15 вересня вони явно не встигнуть оформити угоду.