Остання версія iOS, випущена сьогодні, включає в себе нову систему відстеження та сповіщення користувачів, які зазнали впливу COVID-19. iOS 13.7 тепер позбавляє від необхідності підтримувати додаток для відстеження впливу. Замість цього система вбудована безпосередньо в iOS 13.7.

Читайте Знай в Google News!

Сьогодні Apple випустила Останнє оновлення iOS-iOS 13.7. Серед звичайних виправлень помилок і оновлень безпеки є вбудований інструмент, який органи охорони здоров'я можуть використовувати для відстеження поширення COVID-19.

Новий інструмент називається системою Exposure Notifications Express. Він заснований на більш ранньому API (представленому в iOS 13.5), який чиновники громадського здоров'я можуть використовувати для створення Програми для відстеження впливу нового коронавірусу. Нова система більше не вимагає, щоб ці офіційні особи створювали додаток або щоб користувачі що-небудь завантажували.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

По суті, система використовує анонімні теги Bluetooth, які зберігаються локально на телефонах користувачів, щоб відстежувати, хто контактував із зараженими на COVID-19. Якщо інший користувач iPhone вступає в тісний контакт із зараженим, телефони будуть зв'язуватися один з одним і повідомляти користувача про те, що хтось з позитивним результатом на вірус знаходиться в безпосередній близькості, можливо, піддаючи їх впливу COVID-19.

Коли ця функція була представлена в iOS 13.5, користувачам потрібно було завантажити додаток у місцевих органів охорони здоров'я. Експрес - повідомлення про вплив усувають необхідність в додатку, але при цьому дозволяють медичним працівникам отримувати доступ до системи і контролювати її.

Варто відзначити, що Apple приховала факт наявності додатка, вбудованого в саму ОС, через що користувачі відмовляються оновлювати свої смартфони до актуальної версії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що протестувальники хочуть почути відповідей від Маска, який хоче побудувати один з найбільших заводів у Німеччині. Повідомляється, що сусідам, які проживають поруч із заводом і без споруди маска не вистачає води, і будівництво нової фабрики Tesla тільки погіршить ситуацію.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple пішла на зустріч фанатам. Повідомляється, що тепер користувачі не будуть відслідковуватися рекламодавцями. Раніше в системі iOS рекламодавці могли відстежувати місце розташування користувачів, але тепер компанія вирішила відмовитися від такої практики.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft вперше показала смартфон Surface Duo в справі. Повідомляється, що гнучкий смартфон має 2 екрани, але звикнути до його дизайну досить легко - вистачить і тижня активного використання.