NetMarketShare продовжує відстежувати рівень глобального поширення різних операційних систем. Новий звіт показує, що станом на серпень цього року Windows XP, підтримка якої припинилася кілька років тому, продовжує використовуватися на мільйонах комп'ютерів і займає 1,26% ринку.

Читайте Знай в Google News!

Важко повірити, але Windows XP, випущена ще в 2001 році, продовжує використовуватися на значній кількості комп'ютерів. За оцінками, в даний час в усьому світі використовується більше 2 мільярдів комп'ютерів і ноутбуків. Це означає, що Windows XP встановлена приблизно на 25,2 мільйона пристроїв.

Windows 10, gettyimages
Windows 10, gettyimages

Примітно, що частка Windows XP, складова 1,26% ринку, перевищує частку деяких більш сучасних програмних платформ, включаючи Windows 8 (0,57%), Chrome OS (0,42%) і Windows Vista (0,12%). Варто зазначити, що Microsoft припинила підтримку Windows XP ще в 2014 році, а це означає, що операційна система вже кілька років не отримує функціональних оновлень і виправлень безпеки, що робить її використання небезпечним.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що розробники S. T. A. L. K. E. R. 2 показали нові скріншоти з гра. Відзначимо, що геймери чекають продовження цієї гри багато років, а ось сам вихід запланований на 2021-2022 рік, так що нам доведеться почекати. У всякому разі, розробники не балують користувачів мережі інформацією про гру.

Як повідомляв Знай.uа, експерти розповіли, чому варто включити геолокацію в смартфоні, навіть якщо ви нею не користуєтеся. Деякі програми зливають ваше місце розташування стороннім компаніям, а розробники додатків отримують з цього прибуток. Самі ж рекламодавці починають показувати рекламу, яка точно зацікавить користувача.

Також Знай.uа повідомляв, що власники iPhone відмовляються оновлюватися до актуальної версії iOS, так як бояться, що за ними будуть стежити. Яблучна корпорація приховала факт того, що додаток для стеження за хворими коронавірусом буде вбудовано в саму систему після оновлення.