Коаліція груп за громадянські права закликає Анхі Даса, керівника державної політики Facebook в Індії, піти у відставку перед лицем зростаючого міжрелігійного конфлікту в Індії. У середу 41 група направила відкритий лист, в якому висловила свої заперечення Марку Цукербергу, пославшись на ескалацію розпалюваного Facebook насильства в країні.

Читайте Знай в Google News!

"Facebook не повинен бути причетним до ще більшого насильства в автономному режимі, не кажучи вже про інший геноцид, але модель бездіяльності, яку демонструє компанія, нерозважлива до ступеня співучасті", - пишуть групи. "[Ми] звертаємося до вас із закликом вжити рішучих заходів щодо усунення упередженості Facebook India і нездатності вирішити проблему небезпечного контенту в Індії".

Підписані сторони включають Global Project Against Hate and Extremism, Witness, рада з американо-ісламських відносин і Південний правовий центр бідності, який співпрацює з Facebook, щоб позначити акаунти груп ненависті.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

У листі групи посилаються на ряд насильницьких дій, пов'язаних з Facebook, від геноциду в М'янмі до недавньої стрільби в Кеноша, штат Вісконсін, яка створила тривожний прецедент для зростаючих антимусульманських настроїв в Індії. Щоб зламати цю схему, групи вимагають негайного усунення Анхі Даса, глави Facebook з державної політики в Індії. Групи також просять негайно залучити місцеві правозахисні організації та видалити поточний аудит громадянських прав з офісу компанії в Індії та провести його незалежно від штаб-квартири Facebook у Каліфорнії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi випустила розумний сейф. Повідомляється, що новинка коштує не так вже й дорого, в районі 100 доларів, але ось функціонал точно порадує тих, хто турбується про захист своїх накопичень.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Razer випустила жувальну гумку для геймерів. За заявами компанії, вчені довели, що жування гумки підвищує концентрацію, так що компанія з радістю представила свій продукт для тих, хто хоче поліпшити свої результати в іграх.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple подала зустрічний позов на Epic Games. Повідомляється, що компанія хоче повернути всі витрачені гроші, що точно не сподобається творцям Fortnite.