Перша орбітальна місія для запуску ракети-носія Astra завершилася без виходу на орбіту її Rocket 3.1. Ракета успішно стартувала з Комплексу Тихоокеанського космодрому на Алясці приблизно о 23:19 за східноєвропейським часом у п'ятницю, але компанія заявила, що її система наведення "призвела до невеликого коливання польоту", що призвело до відхилення ракети від запланованої траєкторії. Система безпеки польоту вимкнула двигуни, і ракета впала на землю. На щастя, в ракеті не було корисної ваги.

Читайте Знай в Google News!

Глядач зняв запуск на відео, що показує підйом ракети. На кадрах двигун ракети вимикається в середині польоту, а через кілька миттєвостей можна побачити полум'я, коли ракета вдаряється об землю.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Заявлена компанією мета цього польоту полягала в тому, щоб отримати номінальне згоряння першого ступеня, але навіть з в цьому успішною місією назвати не можна. Але Astra не планувала виходити на орбіту з цим запуском. За попередніми даними, ракета спрацювала дуже добре.

"Ми не досягли всіх наших цілей, але ми отримали цінний досвід, а також ще більш цінні дані про політ", - йдеться в повідомленні компанії в суботу. "Цей запуск дозволяє нам вийти на орбіту за два додаткових польоту, тому ми задоволені результатом".

Astra - це дуже маленька команда-достатньо маленька, щоб стверджувати, що у неї немає знімальної групи, яка б транслювала запуски, - і стверджує, що її система запуску була розроблена шістьма людьми менш ніж за тиждень. Astra заявляє, що її Rocket 3.2 готова, і планує ще один запуск в найближчі кілька місяців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple знайшла заміну легендарному телефону iPhone XR. Повідомляється, що компанія днями представить iPhone 12 в бюджетній комплектації, ціна на який почнеться з 800 доларів, що точно порадує покупців.

Як повідомляв Знай.uа, люксовий електрокар загорівся під час руху. Повідомляється, що автомобіль продається за ціною від 40 тисяч доларів.

Також Знай.uа повідомляв, в мережі з'явився справжній музей Winamp. Повідомляється, що ентузіаст створив сайт, на якому розміщені скину легендарного плеєра 2000-их.