Нове дослідження показало, що астрономи відкрили новий тип інопланетного світу - перший відомий "надгорячий Нептун", гігантська планета, яка обертається навколо своєї зірки в 60 разів ближче, ніж Земля до Сонця.

Читайте Знай в Google News!

Попередні дослідження показали, що приблизно 1 з 200 сонцеподібних зірок мають планету, яка так сильно обертається навколо своєї зірки, що обертається менш ніж за один земний день. Астрономи називають ці світи "надкороткими планетами". (Для порівняння, землі потрібно трохи більше 365 днів, щоб облетіти Сонце; Меркурію, найближчій до нашого Сонця планеті, потрібно менше 88 днів, щоб завершити свій рік.)

Фото з відкритих джерел, космос
Фото з відкритих джерел, космос

Всі раніше відомі планети з ультракоротким періодом життя були або кам'янистими планетами, ширина яких менше ширини землі, або так званими гарячими юпітерами, газовими гігантами розміром більш ніж в 10 разів більше землі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, компанія Apple вже готова представити нові iPhone, але покажуть їх публіці на початку жовтня. Повідомляється, що поставки почнуться практично відразу ж після анонсу пристроїв, так що фанатам не доведеться довго чекати.

Як повідомляв Знай.uа, експерти перевірили на ремонтопридатність довгоочікувані Apple Watch 6. Повідомляється, що могло бути і краще, але більшість гаджетів Apple не славляться легкою ремонтопридатністю, так що компанія поставила заслужені 6 балів з 10.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Razer випадково злила дані 100 000 користувачів. Серед даних виявилися повні імена, адреси та поштові скриньки користувачів. Компанія вже визнала наявність витоку.