Населення Землі стрімко старіє, при цьому люди у віці 65 років і старше складають саму швидкозростаючу вікову групу в світі. Це створить проблеми для багатьох країн, які намагаються знайти ресурси для догляду за людьми похилого віку. І саме тому підрозділ робототехніки Toyota зосереджений на розробці механічних помічників для дому, щоб старші покоління залишалися здоровими і щасливими в міру старіння.

Читайте Знай в Google News!

На цьому тижні Toyota представила більш детальний огляд деяких прототипів, які вона тестує в макетних домашніх умовах, створених в її лабораторіях в Каліфорнії. У їх число входить "портальний робот", який звисає зі стелі і може виконувати такі завдання, як чистка та завантаження посудомийної машини.

Toyota заявляє, що дизайн робота був натхненний поїздками до японських будинків, де дослідники виявили, що обмежена площа підлоги обмежує здатність робота допомагати. Їх рішення полягало в тому, щоб уявити собі будинок майбутнього, побудований з роботами, безпосередньо інтегрованими в архітектуру. Будівництво нових будинків з роботами з нуля, звичайно, створило б свої власні проблеми, але сам дизайн дійсно вирішує деякі проблеми.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Що робити, якщо замість того, щоб використовувати робота для переміщення по захаращеній підлозі, він міг би рухатися по стелі і вийти з дороги, коли він не потрібен?"- сказав Ден Хелмік, співкерівник відділу навчання робототехніки в дослідницькому інституті Toyota (TRI), під час віртуальної презентації. TRI був вперше створений у 2015 році з інвестиціями в 1 мільярд доларів.

Подивимося, коли робот з'явиться у продажу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск знову здивував весь світ, повідомивши, що коронавірус не такий вже й небезпечний, і коли вакцина стане доступною для всіх, він від неї відмовиться. Зазначимо, що кількість смертей від вірусу в усьому світі перевищила 1 мільйон людей.

Як повідомляв Знай.uа, бездротові навушники Marshall готові здивувати своїх фанатів. Творці повідомляють, що автономність у них на рекордному рівні, так що про підзарядку переживати явно не варто.

Також Знай.uа повідомляв, головна функція Apple Watch 6 працює несправно. Повідомляється, що оксиметр показує некоректні дані, та й медичним девайсом він не є, так що сприймати його показники всерйоз не варто.