Національне космічне агентство США НАСА опублікувало зачаровують знімки, на яких відображені дві довколишні молоді планетарні туманності, NGC 6302 і NGC 7027, зроблені за допомогою космічного телескопа Хаббла.

Читайте Знай в Google News!

За словами вчених, вони відносяться до числа найбільш запорошених планетарних туманностей і містять незвично великі маси газу. Туманності NGC 7027 і NGC 6302 (які отримали прізвисько туманність Метелик через свого крилоподібного виду) почалися з вмираючих зірок. Вчені вважають, що їх смерті були дикими і жорстокими, оскільки зірку стрясали гігантські поштовхи, викинули величезні кількості небесного матеріалу в навколишній простір.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Дослідники виявили безпрецедентний рівень складності і швидкі зміни струменів і бульбашок газу, що вириваються від зірок в центрах обох туманностей. Хаббл допомагає дослідникам прийти до розуміння механізмів, що лежать в основі космічного Хаосу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск знову здивував весь світ, повідомивши, що коронавірус не такий вже й небезпечний, і коли вакцина стане доступною для всіх, він від неї відмовиться. Зазначимо, що кількість смертей від вірусу в усьому світі перевищила 1 мільйон людей.

Як повідомляв Знай.uа, бездротові навушники Marshall готові здивувати своїх фанатів. Творці повідомляють, що автономність у них на рекордному рівні, так що про підзарядку переживати явно не варто.

Також Знай.uа повідомляв, головна функція Apple Watch 6 працює несправно. Повідомляється, що оксиметр показує некоректні дані, та й медичним девайсом він не є, так що сприймати його показники всерйоз не варто.