Активіста-еколога Уганди відсторонили від Twitter в розпал гучної кампанії-відсторонення, на його думку, пов'язане з його опонентами в уряді країни і галузях, пов'язаних з вирубкою лісів. Твіттер не скаже, що послужило причиною заморожування облікового запису, але екологічні групи побоюються, що це частина більш широкої тенденції, коли впливові зацікавлені сторони використовують систему модерації Твіттера, щоб змусити замовкнути кліматичних активістів.

Читайте Знай в Google News!

Блокування відбулося в ніч на 12 вересня, після того, як 22-річний Ньомбі Морріс тільки що закінчив виступ по телебаченню про збереження лісу Бугома. Наступного ранку після інтерв'ю він прокинувся і виявив, що його обліковий запис заморожений без пояснення причин. Він каже, що він звернувся до довідкового центру Twitter принаймні п'ять разів протягом тижнів, коли його обліковий запис був заблокований, але не міг зрозуміти, що спричинило заморожування, і почав підозрювати, що призупинення може бути пов'язане з його захистом лісів. В іншої угандійської активістки Friday for Future, яка бореться з вирубкою лісів, Лії Намугерви, у вересні також заморозили аккаунт.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

"Я був дуже, дуже розчарований", - сказав Морріс The Verge. "Я підозрював, що через те, що наш уряд намагався змусити нас замовкнути щодо цього лісу Бугома, вони використовували деяких людей, щоб заблокувати наші рахунки". Морріс відновив доступ до свого оригінального облікового запису 30 вересня, після того, як The Verge зв'язалася з Twitter з приводу блокування. Ні Моррісу, ні The Verge не повідомили, чому аккаунт був заблокований.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти назвали найпопулярніший додаток за вересень на смартфонах. Звичайно ж, мова йде про TikTok, додаток, який користується неймовірною популярністю і створює сильну конкуренцію Facebook і Instagram.

Як повідомляв Знай.uа, популярний актор Кіану Рівз знову засвітився в ігровому трейлері Cyberpunk 2077. Варто відзначити, що гра стане доступною вже 19 Листопада, якщо розробники знову не перенесуть вихід проекту, чого геймери ну точно не хочуть.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Tesla побила власний рекорд з поставками авто. Варто відзначити, що це все на тлі пандемії, коли в усьому світі вирує криза.