Нове дослідження показало, що корови з проблемами шлунка можуть стати великою проблемою для клімату. Це тому, що велика рогата худоба та інша худоба з хробаками та іншими паразитами виробляють більше важкого парникового газу, метану, ніж здорові тварини. Метан в 28-36 разів сильніше вуглекислого газу, коли справа доходить до нагрівання планети.

Читайте Знай в Google News!

За оцінками продовольчої та сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй, кількість метану, що надходить від великої рогатої худоби та іншої домашньої худоби, зросте на 20 відсотків з 2017 по 2050 рік. Але якщо взяти до уваги зараження паразитарними хробаками, зростання метану може підскочити до 82 відсотків, згідно з новою статтею, опублікованою сьогодні в Trends in Ecology & Evolution.

корови, скріншот з відео
корови, скріншот з відео

Це велика проблема, особливо з урахуванням того, скільки худоби вже сприяє зміні клімату. Тваринництво становить 60 відсотків всієї біомаси ссавців на Землі, а тваринництво відповідає за понад 14 відсотків антропогенних викидів парникових газів. (Для порівняння, на авіацію припадає лише близько двох відсотків світових викидів.)

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що браузер Google Chrome отримав довгоочікувану функцію, про яку мріяли всі. Тепер додаток може попереджати користувачів про злом паролів в акаунти, а також допомогти швидко його замінити, щоб уникнути проникнення в сховища особистої інформації зловмисників.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google звинуватила виробників смартфонів у недбалості. Повідомляється, що Android 11 не ідеальний, так що в перші місяці після виходу розробник буде виправляти помилки, викликані оновленням. Однак, розробники смартфонів не поспішають ці оновлення підлаштовувати під свої моделі гаджетів, від чого в кінцевому підсумку страждають самі користувачі.

Також Знай.uа повідомляв, експерти показали дивовижну статистику, яка показала, що Android-юзери готові відмовитися від смартфонів з цієї ОС на користь iPhone 12, і навіть назвали вагомі причини.