Підкомітет з антимонопольного регулювання Палати представників США вивчає стан конкуренції в американській технологічній індустрії. Комітет готується висунути комплексну пропозицію щодо реформи. Пропозиція включає поділ американських технологічних гігантів, таких як Amazon і Apple. Ці великі технологічні компанії технічно володіють ринком і продають на ньому свої власні продукти. Це часто критикувалося за придушення конкуренції та інновацій.

Читайте Знай в Google News!

Наприклад, Amazon не зможе продавати власні продукти на своєму ринку. Google не може мати найбільшої в світі пошукової системи та YouTube одночасно. Apple також не буде володіти магазином додатків і надавати свої власні програми.

У комітеті повідомили:"основний засіб для більшості компаній створити конкуренцію на ринку технологій - це створити структурний поділ за допомогою законодавства".

Apple Watch, gettyimages
Apple Watch, gettyimages

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

На думку комітету, великі технологічні компанії не дозволяють конкуренції зростати. Великі компанії часто набувають стартапи ще до того, як у них з'являється можливість конкурувати. Ці великі технологічні компанії роблять це, щоб зберегти своє домінуюче становище на ринку.

Однак суд зробив практично неможливим для уряду перешкодити домінуючим компаніям придбати нових конкурентів. Facebook Instagram також намагається заборонити придбання майбутніх конкурентів та стартапів, таких як придбання Facebook Instagram. Бак сказав, що така заборона не дозволить стартапам продавати свої ідеї іншим компаніям з метою отримання прибутку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що браузер Google Chrome отримав довгоочікувану функцію, про яку мріяли всі. Тепер додаток може попереджати користувачів про злом паролів в акаунти, а також допомогти швидко його замінити, щоб уникнути проникнення в сховища особистої інформації зловмисників.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google звинуватила виробників смартфонів у недбалості. Повідомляється, що Android 11 не ідеальний, так що в перші місяці після виходу розробник буде виправляти помилки, викликані оновленням. Однак, розробники смартфонів не поспішають ці оновлення підлаштовувати під свої моделі гаджетів, від чого в кінцевому підсумку страждають самі користувачі.

Також Знай.uа повідомляв, експерти показали дивовижну статистику, яка показала, що Android-юзери готові відмовитися від смартфонів з цієї ОС на користь iPhone 12, і навіть назвали вагомі причини.