Геній-підліток із середньої школи США побудував працюючий крихітний термоядерний реактор - і потрапив до Книги рекордів Гіннеса "всього за кілька годин" до свого 13-річчя, повідомляє Futurism.

Читайте Знай в Google News!

"Я зміг використати електрику для прискорення двох атомів дейтерію разом, щоб вони злилися в атом гелію-3, а також випустили нейтрон, який можна використовувати для нагрівання води і обертання парового двигуна, який, у свою чергу, виробляє електрику", - говорить Джексон Освальт з Мемфіса, штат Теннессі, на відео нижче:

"Я не буду займатися повноцінним синтезом, але я все одно буду створювати плазму всередині камери", - говорить Освальт, представляючи демонстрацію. "Я б сказав, що найскладнішим було з'ясувати, як зробити ущільнення герметичним в камері, тому я витратив близько півроку, намагаючись встановити правильне ущільнення".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Чесно кажучи, ми не знали достатньо, щоб робити застереження", - жартує батько Освальта у відео.

Будемо сподіватися, що продавати він такі речі не буде.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск буде працювати разом з Пентагоном, щоб розробити смертоносну зброю. Йдеться про ракету, яка може опинитися в будь-якій точці нашої планети протягом 30 хвилин, а збити ракету поки що неможливо.

Як повідомляв Знай.uа, половина власників iPhone впевнені, що їх смартфони підтримують 5g. відзначимо, що підтримка 5g з'явиться тільки в iPhone 12, які покажуть публіці 13 жовтня 2020 року. З іншого боку, дорожнеча смартфонів змушує людей думати, що ці функції вже включені в функціонал девайса.

Також Знай.uа повідомляв, експерти назвали причини дорожнечі iPhone 12. В першу чергу, на ціну вплинуло додавання 5G, а також перехід на більш якісні дисплеї.