Сьогодні Google додає в свої пошукові інструменти нову функцію "наспівати для пошуку", яка дозволить вам наспівувати (або насвистувати, або співати) набридливу пісню, яка застрягла у вас в голові, а потім використовувати методи машинного навчання, щоб спробувати її ідентифікувати.

Читайте Знай в Google News!

Нова функція доступна вже сьогодні в додатку Google для iOS і Android або в Google Assistant - просто запитайте Google "що це за пісня" або натисніть недавно додану кнопку "Шукати пісню", а потім наспівуйте пісню. Потім Google покаже вам результати залежно від того, наскільки ймовірно збіг.

Google стверджує, що ця функція працює, використовуючи свої моделі машинного навчання, щоб "перетворити звук в числову послідовність, що представляє мелодію пісні", яку потім можна порівняти з існуючими піснями. Компанія заявляє, що навчає ці моделі "різним джерелам, включаючи спів, свист або гудіння людей, а також студійні записи", прибираючи такі речі, як Інструменти і якість голосу, щоб зосередитися тільки на цій числовій послідовності. Отже, функція гудіння для пошуку повинна працювати незалежно від того, який у вас музичний слух.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що новенький OnePlus 8T випробували на міцність. Повідомляється, що компанія приділила особливу увагу захисту смартфона. Звичайно, у нього флагманська начинка, але корпус теж здатний витримувати навантаження без особливих пошкоджень.

Як повідомляв Знай.uа, новенькі iPhone 12 розчарували користувачів. Повідомляється, що потужності в них явно не так вже й багато, як про це говорилося в презентації. Виявляється, вони не перевершили флагманські Android-смартфони, так що і переплачувати особливого сенсу немає.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Xiaomi зганьбилася відео з розбиранням флагманського Mi 10T Pro. Виявляється, величезну частину комплектуючих неможливо замінити, так як компанія і або припаяла, або приклеїла до смартфону.