Загадкові вогні в нічному небі над Мауї в суботу досі викликають у багатьох подив їх походження, але астрономи вважають, що ці вогні "цілком ймовірно" були пов'язані з поверненням в атмосферу витраченого ракетного прискорювача, запущеного в 2008 році.

Читайте Знай в Google News!

Джон О'міра, головний науковий співробітник W. M. обсерваторія Кека каже, що, на його думку, світло походить від старого ракетного прискорювача, який запустив Венесуельський супутник зв'язку в космос в Китаї в 2008 році. Дуже небагато інших місць могли б побачити цю подію, що зробило Гавайських глядачів і, зокрема, жителів Мауї, справжніми щасливчиками.

"Ця ракета-носій оберталася навколо Землі, але її орбіта погіршувалася і в кінцевому підсумку досить розпалася, щоб її сповільнила атмосфера і вона знову увійшла в Тихий океан" - повідомив Джон.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, хакери викрали особисті дані клієнтів лікарні, і тепер вони можуть опинитися у відкритому доступі для кожного. Зловмисники вимагають величезний грошовий викуп.

Як повідомляв Знай.uа, сервіс Google Play видалив кілька дитячих додатків для Android, які збирали дані про дітей, що порушило політику сервісу і закони.

Також Знай.uа повідомляв, мільйони власників смартфонів Xiaomi скаржаться на автономність своїх смартфонів після оновлення ОС до MIUI 12.