Високотехнологічна система автономних транспортних засобів, спочатку розроблена для військових, була задіяна в цілях підвищення безпеки доріг Північної Дакоти для її дорожніх робітників.

Читайте Знай в Google News!

Прототип, який буде випробуваний на дорогах і автомагістралях штату в наступному році, був представлений на полігоні Гранд-Фарм на південь від Фарго в четвер, 8 жовтня.

При сонячному небі й гудінні дронов над головами натовп з приблизно 100 людина спостерігала, як водії Міністерства транспорту Північної Дакоти переглядали свої контрольні списки, а потім запускали переобладнані важкі вантажівки DOT, повільно виїжджаючи з території Гранд-Фарм на 124-ю авеню Південь.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У провідному автомобілі водій і пасажир стежили за бездротовим підключенням до автономного транспортного засобу із захистом від ударів. Він спокійно прослизнув повз натовп, а автомобіль, що їхав за ним, - з сенатором Джоном Хувеном, що сидів на пасажирському сидінні і ніким не сидів за кермом, - плівся позаду, як теля, що переслідує свою матір.

“Це зроблено для захисту наших працівників", - сказав Білл Панос, директор NDDOT. Система (також називається автономним глушником, що встановлюється на вантажівці) підвищить безпеку "і потенційно захистить життя".

Встановлені на вантажівках Глушники, системи захисту від зіткнень, прикріплені до задньої частини вантажівок, вже деякий час використовуються в Північній Дакоті, але вимагають, щоб хтось був за кермом. Коли на них врізається інший автомобіль, цей водій може отримати травму.

В цілому, в 2019 році на автомагістралях Північної Дакоти сталася 261 аварія, пов'язана з робочою зоною. Ці аварії призвели до 64 травм і двох смертельних випадків, сказав Панос.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Ілон Маск знову розбагатів на 2.9 мільярда доларів. Повідомляється, що гроші надійшли в якості "премії" за успішне управління компанією Tesla, ситуація якої навіть покращилася в розпал пандемії.

Як повідомляв Знай.uа, NASA перенесли політ космонавтів на МКС, так що політ відбудеться вже в наступному місяці.

Також Знай.uа повідомляв, Google Play заполонили віруси. Експерти перевірили додатки на наявність шкідливого коду, і виявили кілька додатків, які можуть красти особисті дані користувач.