Нове дослідження показує, що США відповідальні за набагато більшу кількість пластику, що забруднює Світовий океан, ніж вважалося раніше.

За його оцінками, що стосується країн, які найбільше сприяли забрудненню прибережних районів пластиком, США можуть посісти третє місце в світі.

Читайте Знай в Google News!

"Забруднення пластиком у всьому світі знаходиться на кризовому рівні", - говорить Нік Маллос, старший директор некомерційної програми Ocean Conservancy's Trash Free Seas і співавтор статті, опублікованої сьогодні в журналі Science Advances. "Найбільша проблема полягає в тому, що замість того, щоб дивитися на проблему в очі, протягом більше 30 років [США] передавали нашу проблему відходів країнам, що розвиваються", - говорить Маллос.

Пластикові пляшки, скріншот: YouTube
Пластикові пляшки, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Протягом багатьох років азіатські країни, такі як Китай і В'єтнам, займали набагато вищі місця, ніж США, в списках прибережних забруднювачів пластиком. Але більша частина проблеми насправді починається за тисячі миль, в Голодних по пластику США. У попередньому дослідженні, проведеному деякими з тих самих дослідників, США зайняли 20 - е місце серед країн, які неправильно керували найбільшою кількістю пластикових відходів у 2010 році. Але це дослідження не виявило, чи відходи були неправильно оброблені після того, як вони були експортовані в іншу країну для переробки. Цього разу дослідники поглянули на дані за 2016 рік і розглянули, як обробляються відходи після їх відправки за кордон. Вони виявили, що частка неправильно оброблених пластикових відходів в Америці підскочила на 400 відсотків у порівнянні з показником 2010 року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft відмовилася від Flash Player на комп'ютерах з Windows 10. Повідомляється, що це вже застаріла технологія, і вона не потрібна звичайному користувачеві.

Як повідомляв Знай.uа, в Boeing і General Atomics займуться розробкою лазерної зброї для збиття ворожих ракет. Правда, до створення прототипу ще далеко, не кажучи вже про використання прототипів.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти назвали найнадійнішого виробника смартфонів для Android. Дивно, але цією компанією виявилася корпорація Nokia, яка раніше була лідером на ринку кнопкових гаджетів.