Марс покритий інтригуючими шрамами, серед яких найбільш помітні ударні кратери. Особливо незвичайний приклад показаний на цьому новому знімку, зробленому esa Mars Express: Стародавній триплет, що складається не з одного, а з трьох перекриваються кратерів.

Читайте Знай в Google News!

Трійка кратера розташована в особливо старій частині Південної півкулі Марса, відомої як Ноахіс Терра. Цей регіон був сильно покритий кратерами в епоху Ноя, в стародавні часи, приблизно чотири мільярди років тому в історії Марса, коли величезна кількість астероїдів і комет врізалася в поверхню планети. Деякі з особливостей, створених цими зіткненнями, залишаються недоторканими на Марсі сьогодні і, оскільки вони сформувалися в найперші дні Сонячної системи, представляють особливий інтерес для вчених, які прагнуть дізнатися більше про нашого планетарного сусіда і його минуле.

На цьому зображенні показаний потрійний кратер, виявлений на схід від більш відомої особливості під назвою Кратер Левер'є, ширина якого становить близько 140 км. навпаки, три видимі тут западини дещо менше; найбільша з них має діаметр 45 км, а найменша - 28 км.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple знову засмутила користувачів яблучної продукцією. Повідомляється, що компанія виключила можливість ремонту смартфонів у сторонніх сервісах, що точно вплине на їх популярність.

Як повідомляв Знай.ua, експерти виявили ще 21 додаток-вірус в магазині додатків Google Play для Android. Дивно, але пошуковик не здатний захистити мільйони користувачів від вірусів, і це триває вже не перший рік.

Також Знай.uа повідомляв, нові iPhone 12 розчарували користувачів в плані автономності. Повідомляється, що в режимі ігор Смартфони протрималися не більше 4 годин.