Минуло більше десяти років з тих пір, як Плутон був виключений зі списку планет Сонячної системи і вважався астрономами просто "карликовою планетою", але адміністратор НАСА Джим Бріденстайн каже, що хоче відновити його.

Читайте Знай в Google News!

"Я тут, щоб сказати вам, як адміністратор НАСА, я вірю, що Плутон-це планета", - сказав Бріденстайн під час виступу в останній день Міжнародного астронавтичного Конгресу у Вашингтоні, округ Колумбія, 25 жовтня.

Плутон був детально вивчений місією НАСА New Horizons в липні 2015 року, найкраще зображення з якого тільки що було опубліковано.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Бріденстайн вже говорив те ж саме про Плутон, який був знижений на посаді в 2006 році, коли Міжнародний астрономічний союз (МАС) виступив з неоднозначним закликом знизити його рейтинг з планети до нової назви "карликова планета" з його офіційною назвою, зміненим на "мала планета 134340 Плутон".

Для покоління, що виросло на дев'яти планетах, ці новини було важко прийняти, а вилив горя породив Музичні кліпи і пісні. Є навіть група в Facebook під назвою "Товариство непримиренних прихильників Плутона".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple знову засмутила користувачів яблучної продукцією. Повідомляється, що компанія виключила можливість ремонту смартфонів у сторонніх сервісах, що точно вплине на їх популярність.

Як повідомляв Знай.uа, експерти виявили ще 21 додаток-вірус в магазині додатків Google Play для Android. Дивно, але пошуковик не здатний захистити мільйони користувачів від вірусів, і це триває вже не перший рік.

Також Знай.uа повідомляв, нові iPhone 12 розчарували користувачів в плані автономності. Повідомляється, що в режимі ігор Смартфони протрималися не більше 4 годин.