Роздрібні роботи, які можуть сканувати полиці та оновлювати інвентар, були одним з найбільш помітних облич автоматизації в останні роки, але успіх таких машин далеко не гарантований. За даними The Wall Street Journal, Walmart-один з найбільших прихильників цієї технології - розриває контракт, за яким роботи для сканування полиць з'явилися приблизно в 500 його магазинах. Очевидно, продавець виявив, що люди також можуть виконувати цю роботу.

Читайте Знай в Google News!

Walmart почав використовувати роботів, що поставляються Bossa Nova Robotics в 2017 році, з початковим розгортанням в 50 точках. За словами компанії, Мобільні роботи спростять рутинну роботу в магазинах, використовуючи машинне бачення для сканування полиць і визначення продуктів, що вимагають поповнення запасів. Раніше цього року Bossa Nova заявила, що планує розширити мережу до 1000 магазинів Walmart.

Робота, фото pxhere
Робота, фото pxhere

Чому саме Walmart припиняє партнерство, незрозуміло, хоча схоже, що глобальна пандемія отримала дію. WSJ повідомляє, що, оскільки все більше людей почали робити покупки в Інтернеті, Walmart виявив ,що"все більше працівників часто ходять по проходах для збору онлайн-замовлень". Схоже, що ці працівники могли б потім виконувати ті ж перевірки інвентарю, що і роботи. Крім того, WSJ повідомляє, що виконавчий директор Walmart в США Джон Фернер турбувався про те, що клієнти подумають, побачивши роботів в магазинах компанії.

Популярні новини зараз
Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфон Google Pixel 5 отримав ті ж проблеми, що і попередня модель. Схоже, компанія не збирає вносити радикальні зміни, і зробила акцент на новому процесорі і ОС Android 11.

Як повідомляв Знай.uа, глава NASA хоче повернути Плутону статус планети. Дивно, але раніше та ж людина виступала за те, що зробити Плутон карликовою планетою.

Також Знай.uа повідомляв, вірус Джокер заразив мільйони Android-смартфонів за допомогою додатків, під які шкідливий код маскувався.