Гейб Ньюелл, президент Valve, компанії з виробництва відеоігор, що стоїть за серією Half-Life і торговим майданчиком Steam, дякує Новій Зеландії за гостинність, запустивши гнома в космос разом з аерокосмічною компанією Rocket Lab в середині листопада. Ньюелл вирішив залишитися в Новій Зеландії на початку пандемії і пожертвував гроші в відділення інтенсивної терапії дитячої лікарні Starship для кожного глядача, який дивиться пряму трансляцію запуску супутника або онлайн-запис протягом 24 годин після запуску.

Читайте Знай в Google News!

Цей гном-космонавт, який незабаром стане астронавтом, насправді є моделлю " садового гнома "або" Гнома Хомпскі " висотою 150 мм, предмета, який вперше з'явився в Half-Life 2: Episode Two, але отримав статус мема після спідранів і подорожей, які з'явилися навколо нього. Гном, ймовірно, був посиланням до більш старої жарту, пов'язаної з фотографуванням вкрадених садових гномів, "подорожуючих" по світу, яка набула ще більшої популярності, коли на неї, мабуть, посилалася Амелі, і коли вона послужила основою для вірусної реклами Travelocity "Де мій гном" кампанія.

Чомпскі з'явився у власній грі Left 4 Dead 2 від Valve, DLC для Dying Light і зовсім недавно в Half-Life: Alyx, але цей майбутній запуск реальної ракети-гідна данина досягненню "Little Rocket Man", пов'язаному з гномом з другого епізоду.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфон Google Pixel 5 отримав ті ж проблеми, що і попередня модель. Схоже, компанія не збирає вносити радикальні зміни, і зробила акцент на новому процесорі і ОС Android 11.

Як повідомляв Знай.uа, глава NASA хоче повернути Плутону статус планети. Дивно, але раніше та ж людина виступала за те, що зробити Плутон карликовою планетою.

Також Знай.uа повідомляв, вірус Джокер заразив мільйони Android-смартфонів за допомогою додатків, під які шкідливий код маскувався.