Важка модифікація Toyota Supra A80 TurboZentrum розбилася на початку цього місяця під час змагань з дрег-рейсингу TTT на півмілі, які проводилися на іподромі Лаузіцрінг в Німеччині.

За даними компанії, Ялчин Белен, який керував драгстером потужністю 1500 кінських сил, "повинен був ухилитися від перешкоди на недавно відкрилася трасі", розігнавшись на четвертій передачі зі швидкістю 220 км/год . Подивившись відео, ми нічого не помітили на дорозі, але могли помилятися.

Читайте Знай в Google News!

У будь-якому випадку Supra втратила зчеплення з дорогою і через кілька миттєвостей розгорнулася на 180 градусів, вдарившись лівою стороною об праву огорожу. Потім він знову вдарився об загородження, на цей раз правою стороною, а пізніше врізався і в ліву огорожу.

"Раптова зміна смуги руху представляла загрозу навіть на прямій ділянці траси. Це пов'язано з тим, що вузькоспеціалізовані сліки для дрег-рейсингу не призначені для того, щоб справлятися зі створюваними силами, які змушували машину розгойдуватися з боку в бік", - пояснив TurboZentrum. "Це в поєднанні з нещодавно висохлим асфальтом призвело до втрати зчеплення з дорогою і, в кінцевому підсумку, призвело до того, що хвіст спортивного автомобіля вилетів за межі траси".

Популярні новини зараз
Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

На щастя, водій не постраждав і зумів самостійно вийти з машини. Supra, з іншого боку, отримала пошкодження з усіх боків, як видно на фотографіях після аварії. Двигун не був пошкоджений в результаті аварії, і він буде "готовий до нових рекордів" в наступному році, повідомив TurboZentrum, одночасно натякнувши на можливу спробу встановлення світового рекорду.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфон Google Pixel 5 отримав ті ж проблеми, що і попередня модель. Схоже, компанія не збирає вносити радикальні зміни, і зробила акцент на новому процесорі і ОС Android 11.

Як повідомляв Знай.иа, глава NASA хоче повернути Плутону статус планети. Дивно, але раніше та ж людина виступала за те, що зробити Плутон карликовою планетою.

Також Знай.иа повідомляв, вірус Джокер заразив мільйони Android-смартфонів за допомогою додатків, під які шкідливий код маскувався.