PlayStation 5 вийде всього через тиждень, 12 листопада, але Sony досі не заявила конкретно, скільки SSD буде доступно для установки ігор. Згідно принаймні однієї витоку системної інформації з PS5, це буде трохи більше 650 ГБ.

Читайте Знай в Google News!

PS5 поставляється з нестандартним твердотільним накопичувачем ємністю 825 ГБ, але не всі з них будуть безкоштовними для установки ігор. Операційній системі консолі потрібен деякий простір з самого початку. Ось чому на знімку екрана з відео, що показує системне меню PS5, опублікованому відомим лідером Okami13 і повідомленому GamesRadar, показано, що 648 ГБ вільно з загальних доступних 667 ГБ, що може включати простір, необхідний для установки безкоштовної ігрової кімнати Astro.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: життя кардинально зміниться Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"
Показати ще

Це менше, ніж Xbox Series X, але це завжди було так, враховуючи менший SSD PS5 в цілому. Xbox Series X поставляється з твердотільним накопичувачем ємністю 1 ТБ, а його операційна система скорочує обсяг доступної пам'яті до 802 ГБ. Це означає, що ОС PS5 трохи ефективніша, коли справа доходить до необхідного місця, але все ж не залишає вам багато місця для великих ігрових установок.

І Xbox Series X, і PS5 підтримують розширюване сховище SSD, але підходять до цього з двох різних сторін. Microsoft у партнерстві з Seagate розробила SSD-карти plug-and-play, які вставляються в задню частину Xbox Series X і Series S, причому карти ємністю 1 ТБ доступні при запуску. Sony, однак, дає гравцям можливість використовувати готові твердотільні накопичувачі NVMe для розширення сховища PS5. Ці твердотільні накопичувачі повинні бути попередньо схвалені Sony, і на даний момент компанія не перерахувала Сумісні диски перед запуском.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфон Google Pixel 5 перетворили на справжній зарядний гаджет. Повідомляється, що під час підзарядки, смартфон здатний заряджати і інші гаджети, які підтримують бездротову зарядку. Звичайно, це не перший телефон з такими функціями, але творець подбав про це.

Як повідомляв Знай.uа, Google Chrome хоч і є лідером на ринку інтернет-браузерів, в останні місяці у нього з'явився серйозний конкурент. Повідомляється, що браузер від Microsoft Edge займає другу позицію в рейтингу.

Також Знай.uа повідомляв, 10 листопада відбудеться чергова презентація Apple. Повідомляється, що яблучна корпорація представить перші ноутбуки на власному чіпсеті, які повинні бути набагато кращими за своїх конкурентів.