Ракета SpaceX Falcon 9 успішно злетіла з мису Канаверал, штат Флорида, і приблизно через півтори години запустила супутник GPS III SV04. Перший ступінь Falcon 9 також успішно приземлився на дрон-Пірс SpaceX після зльоту.

Читайте Знай в Google News!

Увечері в четвер SpaceX запустила новий модернізований супутник GPS для космічних сил США з мису Канаверал, штат Флорида, - новітній космічний корабель, призначений для модернізації існуючого флоту GPS. Це вже четвертий супутник GPS такого роду, запущений за останні три роки, і третій супутник, запущений SpaceX.

У цьому польоті буде запущений супутник GPS III SV04, який стане одним з 31 основних супутників GPS на орбіті. Цей апарат є частиною нового блоку космічних апаратів GPS III, призначеного для поступової заміни нинішніх старіючих апаратів GPS. Ці супутники GPS III, створені компанією Lockheed Martin, повинні бути в три рази точніше своїх попередників і мати більш досконалі можливості "захисту від перешкод" для запобігання кібератак завдяки новому сигналу M-Code, вбудованому в супутник.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple готує до виходу нову версію бездротових навушників AirPods. Повідомляється, що новинки отримає змінений дизайн, що порадує фанатів компанії.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Hyundai представила унікальну лінійку одягу для справжніх любителів автоспорту. У список доступно одягу входять навіть шкарпетки, причому все це коштує порівняно недорого.

Також Знай.uа компанія Apple запатентувала нову технологію для майбутніх iPhone 13. Повідомляється що патент пов'язаний зі сканерів відбитків пальців, що лише збільшить безпеку даних користувачів.