Комітет Сенату пропонує виділити НАСА 1 мільярд доларів в наступному році на будівництво нових місячних посадочних пристроїв, щоб доставити людей на поверхню Місяця - приблизно на 2,4 мільярда доларів менше того, що запитувало агентство. Дефіцит загрожує відкласти амбітний план НАСА по висадці першої жінки на місяць до 2024 року.

Читайте Знай в Google News!

Сьогодні Комітет Сенату з асигнувань опублікував 12 законопроектів про фінансування на наступний рік, в яких викладаються пропоновані бюджети для федерального уряду. Згідно з нещодавно прийнятим законом, НАСА буде виділено в цілому 23,5 мільярда доларів, що вище торішнього бюджету НАСА, але приблизно на 1,75 мільярда доларів менше, ніж 25,2 мільярда доларів, які запитувала адміністрація.

NASA
NASA

Адміністрація Трампа закликає збільшити фінансування НАСА протягом наступних п'яти років, щоб допомогти фінансувати програму агентства Artemis, ініціативу щодо відправлення першої жінки та наступного чоловіка на поверхню Місяця. Спочатку НАСА планувала, що перша посадка Артеміди відбудеться в 2028 році, але адміністрація запропонувала агентству перенести це на 2024 рік. НАСА ясно дало зрозуміти, що необхідно значне збільшення бюджету, щоб вкластися в більш стислі терміни, особливо для системи для посадки на місяць.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft в черговий раз зламала роботу Windows 10. Повідомляється, що Жовтневе оновлення може викликати "синій екран смерті".

Як повідомляв Знай.uа, хакери зламали захист iPhone і iOS всього за 300 секунд. Правда, відбувалося це не захід, який був націлений на виявлення вразливостей в роботі різних систем.

Також Знай.uа повідомляв, фанат Doom замінив всі ігрові звуки на звуки, зроблені ротом. Що дивно, йому вдалося озвучити навіть гарчання монстрів і звуки перезарядки зброї.