Кабінет Міністрів України дозволив велосипедистам їздити смугою для маршрутних транспортних засобів. Так, вважають, що такий рух більш безпечний для велосипедистів, грунтуючись на статистиці ДТП з двоколісними.

Читайте Знай в Google News!

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 11 листопада.

В уряді також вважають, що такі зміни розвивають велосипедну інфраструктуру і зменшують травматизм серед велосипедистів. Це пояснюють тим, що громадський транспорт рухається зі швидкістю в середньому 20 км/год, зате звичайні машини - 50 км/год.втім, це лише "на папері" такі цифри. Деякі маршрутні автобуси рухаються куди швидше 50 км / год.

Велосипедисти, фото: UNIAN
Велосипедисти, фото: UNIAN

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Отже, велосипедисти зможуть їздити смугою зі знаком"Дорога зі смугою для руху маршрутних транспортних засобів".

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ U-Cycle у своєму звіті вказує, що в порівнянні з 2019 роком у вересні Києві вдвічі збільшилася кількість велосипедистів. На 22 перехрестях столиці в будній день активісти нарахували 4569 велосипедистів, а у вихідні - 3675, тоді як в 2019 році їх було 1798 в будні дні і 1943 - у вихідні. Звичайно, кількість велосипедистів з кожним роком збільшується, особливо в період пандемії, коли далеко не кожен готовий пересуватися на громадському транспорті, піддаючи себе ризику.

Більшість велосипедистів їздили по тротуару, оскільки, як йдеться у звіті,"на дорогах відсутня велоінфраструктура".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony привітала Microsoft зі стартом продажів Xbox Series. Дивно, що дві конкуруючі компанії зберігають порівняно хороші відносини.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення YouTube Music отримав велике оновлення, яке пропонує користувачів аж 8 добірок, грунтуючи на їх перевагах. Схоже, алгоритми працюють куди краще, якщо порівнювати зі Spotify.

Також Знай.uа повідомляв, експерти з DxOMark вже оцінили якість і можливості камери iPhone 12. Правда, оцінку вони свою не назвали, але це лише питання часу.