Google припиняє підтримку своєї програми віртуальної реальності Expeditions.

Додаток, який пропонував освітні VR-тури, буде видалено з магазинів додатків iOS і Android 30 червня 2021 року. "Більша частина" його турів буде перенесена в окремий додаток Google Arts & Culture, що дозволить користувачам переглядати їх через мережу або мобільний пристрій.

Читайте Знай в Google News!

Google опублікував цю новину в своєму блозі, який був помічений 9to5Google, і в ньому було прийнято рішення зробити Тури Expeditions більш доступними для студентів під час пандемії коронавірусу. "Ми чули і розуміємо, що іммерсивний досвід з гарнітурами віртуальної реальності не завжди доступний для всіх учнів", - пише Дженніфер Холланд, директор Google з управління освітніми програмами. "Оскільки Arts & Culture буде пропонувати багато турів Expeditions, ми більше не будемо підтримувати додаток Expeditions".

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Google запустив Expeditions для свого засобу перегляду Cardboard VR в 2015 році, і в класах можна було отримати коробки з гарнітурами Cardboard для "віртуальних екскурсій". Його тури включали в себе 360-градусні панорами музеїв, фестивалів і далеких чудес світу. Але з тих пір Google відмовився від VR. У минулому році компанія припинила випуск своєї платформи Daydream VR і зробила Cardboard громадським проектом з відкритим вихідним кодом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що популярний мессенджер WhatsApp обзавівся крутим оновленням. Тепер сервіс підтримує грошові перекази всередині програми. Правда, поки що тільки на території Індії.

Як повідомляв Знай.uа, ігрову приставку Sony PlayStation 5 розібрали в день виходу. Судячи з усього, пандемія сильно вплинула на рішення людей, так як продажі обох консолей побили всі можливі рекорди.

Також Знай.uа повідомляв, автопілот Tesla отримав круте оновлення-тепер він може складати бічні дзеркала на ходу, якщо потрібно проїхати по вузькій частині дороги. Після проїзду небезпечної ділянки, дзеркала знову розкриваються.