Згідно з обвинувальними висновками, опублікованими в понеділок, окружний прокурор Каліфорнії звинуватив директора Служби безпеки Apple Томаса Мойєра в дачі хабара державним чиновникам за ліцензії на зброю.

Читайте Знай в Google News!

Мойер був названий разом з андершерифом округу Санта-Клара Ріком Сунгом і капітаном Джеймсом Дженсеном у справі, пов'язаній з пропозицією хабарів в обмін на приховані ліцензії на вогнепальну зброю, згідно з судовим документом і заявою окружного прокурора Санта-Клари.

Ед Свонсон, адвокат Мойєра, заявив, що його клієнт невинний. За словами представника компанії, Apple була обізнана про звинувачення, провела внутрішнє розслідування і не виявила ніяких порушень.

Магазин Apple, фото: gettyimages
Магазин Apple, фото: gettyimages

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Дворічне розслідування, проведене окружною прокуратурою, показало, що Сун за допомогою Дженсена в одному випадку затримував видачу прихованих ліцензій на вогнепальну зброю до тих пір, поки заявники не представили щось цінне. У Каліфорнії дозволи на приховану зброю, відомі як Ліцензії CCW, видаються шерифами округів на підставі "поважної причини" для затвердження заяви резидента.

“У разі відмови від чотирьох ліцензій CCW у співробітників Apple, під керівництвом шерифа Сунга і Cpt. Дженсену вдалося отримати від Томаса Мойєра обіцянку, що Apple передасть iPad офісу шерифа", - йдеться в заяві окружного прокурора. "Обіцяне пожертвування 200 iPad на суму близько 70 000 доларів було анульовано в одинадцяту годину відразу після 2 серпня 2019 року, коли Сунг і Мойер дізналися про ордер на обшук, виданий окружною прокуратурою в офісі шерифа, вилучивши всі його ліцензійні записи CCW. ”

За словами його адвоката Свенсона, 50-річний Мойер був втягнутий у ворожнечу між офіційними особами в юрисдикції, яка охоплює базову територію Apple.

"Ця справа стосується довгого, запеклого і публічного спору між шерифом округу Санта-Клара і окружним прокурором, і Том є супутньою жертвою в цій суперечці", - написав Свонсон в заяві. "Ми сподіваємося, що невинність Тома буде зрозуміла в суді і покладемо край цьому помилковому судовому переслідуванню".

Після зарахування до ВМС США в 19 років Мойер чотири роки пропрацював фахівцем з оперативної розвідки, в тому числі під час операції "Буря в пустелі", перш ніж був з честю звільнений з посади унтер-офіцера, згідно докладним відомостям, наданим Суонсоном.

Мойер пропрацював в Apple близько 15 років, і, згідно з його профілем в LinkedIn, з листопада 2018 року він очолює службу глобальної безпеки. Його відділ допомагає співробітникам подолати такі кризи, як пожежі та урагани, а також стежить за фізичною безпекою, запобіганням втратам у роздрібній торгівлі, захистом керівників, розслідуваннями, пов'язаними з безпекою, і секретністю нових продуктів і прототипів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що контролер з приставки від Microsoft зможе працювати зі смартфонами і планшетами Apple. У теорії, це дозволить грати в мобільні ігри з максимальним комфортом, не купуючи додатковий контролер, якщо у вас вже є в наявності Xbox.

Як повідомляв Знай.uа, NASA відправила новий супутник для поліпшення процесу прогнозування погоди. До того ж, супутник здатний по хвилях в океані визначити ймовірність тайфуну, що може врятувати величезну кількість життів людей.

Також Знай.uа повідомляв, додаток Airbnb для оренди житла зливає дані користувачів китайському уряду. Відзначимо, що Facebook та інші соцмережі не працюють на території Китаю, так як вони не згодні зі словом даних китайському уряду.