Сотий політ ракети Falcon 9 доставив на орбіту 60 супутників для мережі Starlink компанії SpaceX стався 25 листопада о 4:13 за київським часом, додавши ще один будівельний блок до запланованого флоту з тисяч космічних ретрансляційних станцій на сонячних батареях для забезпечення широкосмугового зв'язку по всьому світу.

Читайте Знай в Google News!

Успішна місія також встановила новий рекорд для програми повторного використання ракет SpaceX, який може бути побитий знову протягом декількох місяців, якщо SpaceX збереже свою гарячкову ритмічність запуску. Вперше багаторазова ракета-носій Falcon 9 завершила свій сьомий політ в космос і назад.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ілон Маск, засновник і генеральний директор SpaceX, сказав, що новітня версія ракети-носія Falcon 9 може літати 10 разів без будь-якого серйозного ремонту і, можливо, 100 разів з періодичним ремонтом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що легендарну гру Doom вдалося запустити на портативній консолі з мінімальними можливостями. Повідомляється, що ентузіастам довелося зменшувати розміри файлів текстур і прибрати звук, щоб пам'яті вистачило для запуску гри.

Як повідомляв Знай.uа, в Мережу злили інформацію про те, які iPhone отримають доступ до iOS 15, яка з'явиться вже в наступному році. Правда, старенькі смартфони від Apple не зможуть отримати нові функції довгоочікуваної ОС.

Також Знай.uа повідомляв, главу безпеки Apple звинувачують у хабарі в 200 тис. Зазначимо, що справа вже триває більше 3 років, а винним поки що нікого не визнали.