Система державної школи округу Балтімор (BCPS) скасувала заняття після очевидної атаки вимагача, що відключила внутрішні мережі. Цей збій, описаний офіційними особами як" проблема мережі", зокрема, впливає на електронну пошту шкіл і системи виставлення оцінок.

Читайте Знай в Google News!

Глава Адміністрації BCPS Майкл Дікерсон підтвердив у Твіттері, що відключення, як вважають, є результатом атаки програми-вимагача. "Ми стали жертвою кібератаки програми-вимагача", - сказав він. "Наша технологічна команда BCPS працює над виправленням ситуації". Дікерсон зміг лише опублікувати повідомлення на Twitter, оскільки веб-сайт BCPS в даний час не працює.

У зв'язку з відключенням електрики офіси були закриті на весь день, а студентам був наданий вихідний. "Ми знали, що це не буде швидким рішенням", - сказав Дікерсон виданню Baltimore Sun.

Школи, фото: кадр з відео
Школи, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Атаки програм-вимагачів стали звичайною тактикою кіберзлочинців, часто націлених на недостатньо фінансовану інфраструктуру, таку як лікарні, школи та муніципальні органи влади. Окрема атака з використанням програм-вимагачів паралізувала міський уряд Балтімора в травні минулого року, відключивши онлайн-системи для оплати рахунків за воду та інші послуги. Великі компанії, такі як Honda, Garmin і Canon, також були скомпрометовані програмами-вимагачами. У вересні атака програми-вимагача на університетську лікарню Дюссельдорфа була пов'язана зі смертю пацієнтки, причому перша смерть безпосередньо пов'язана з атакою програми-вимагача на медичні установи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що власники новеньких MacBook зіткнулися з новою проблемою. Повідомляється, що ноутбуки не можуть підключати інші пристрої до системи за допомогою Bluetooth. Проблема стала масовою, судячи з кількості скарг в мережі.

Як повідомляв Знай.uа, KFC впровадила безтілесні автомобілі для доставки їжі з мережі. Правда, працює така послуга тільки на території Китаю, але це лише питання часу.

Також Знай.uа повідомляв, експерти назвали реальну вартість смартфона iPhone 12. Як виявилося, деталі коштують близько 375 доларів, що майже в 3 рази менше вартості смартфона в магазині. Такі цифри здивували навіть експертів.