Ми знаємо, що серед наших читачів є чимала частка людей, які просто не можуть прожити спокійно день, якщо не дізнаються щось новеньке з автомобільної тематики. Так ось, для автолюбителів ми знайшли топ-5 найоригінальніших способів запуску автомобільного двигуна.

Виявляється, що сам мотор можна "оживити" дуже і дуже хитровигаданими схемами. Про це стало відомо завдяки цікавим фактам одного з українських автопорталів, які буде корисно, до речі, знати всім, хто вміє керувати авто.

У моделей Alfa Romeo для запуску двигуна використовується кнопка, причому вона знаходиться не на центральній панелі, а просто на рульовому колесі.

Як заводити авто, скріншот: YouTube
Як заводити авто, скріншот: YouTube

У суперкарів Lamborghini можна зустріти незвичайне рішення. Так, щоб запустити автомобіль, потрібно підняти червону кришку на центральному тунелі, після чого відкриється кнопка запуску.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У суперкарі Mercedes-Benz SLR McLaren кнопка запалювання розташовується просто в важелі АКПП. Тобто водієві потрібно підняти металеву кришку і натиснути кнопку великим пальцем.

Як заводити авто, скріншот: YouTube
Як заводити авто, скріншот: YouTube

У всіх моделей MINI є цікаві фішки. Наприклад, запуск двигуна відбувається натисканням на кнопку незвичайної форми, яка знаходиться на центральній консолі.

Автомобілі Porsche заводяться класичним способом - ключем. Однак спочатку запалювання потрібно знайти з лівого боку на приладовій панелі. Таке розташування замку зліва прийшло в серійні автомобілі Porsche з гонок на витривалість, коли водіям доводилося сідати в машину і швидко заводити її, тому зручніше було це робити, поки пілот ще тільки відчинив двері.

Раніше повідомляли, заправка раз на 100 років: вчені створили унікальний автомобіль, який розорить АЗС.

Як повідомляв Знай.uа, з Києва до Одеси Новою Поштою: екстремал запхав себе в коробку заради лайків і запарився (оновлено).

Знай.uа писав, Porsche представила "Ладу", яку не могли зібрати при СРСР: "Жигулі" від ВАЗ і поруч не стояли.