Група корейських вчених розробила працюючі "наномашини", які можуть вистежувати і вбивати ракові клітини в організмі — це може стати великим проривом в порятунку життів пацієнтів.

Дану публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Група вчених з Кореї стверджує, що розробила "наномашину", яка може проникати крізь зовнішню поверхню ракової клітини, а потім вбивати її зсередини.

Наночастинки, що приводять в дію машини, зроблені з золота і багаторазово складаються і розгортаються, перебуваючи всередині клітини, щоб зруйнувати її — без будь-яких шкідливих протиракових препаратів або ліків.

Доктор Ендо Чжон, один з провідних вчених, що стоять за дослідженням, сказав, що це «може стати новою альтернативою для подолання побічних ефектів існуючої хіміотерапії».

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Прорив дозволяє лікарям лікувати рак без інвазивної хірургії або хіміотерапії
Прорив дозволяє лікарям лікувати рак без інвазивної хірургії або хіміотерапії

Розробка знаменує собою ще один прорив у лікуванні раку в цьому місяці.

У дюжини пацієнтів з раком прямої кишки в США рак зник після проходження експериментальної імунотерапії.

Всі пацієнти отримували дозу препарату під назвою достарлімаб кожні три тижні протягом шести місяців, що призвело до успішного лікування всіх з них без необхідності хіміотерапії, променевої терапії або хірургічного втручання.

Лікар, що стоїть за дослідженням, доктор Луїс Діас-молодший, сказав, що це був перший випадок, коли лікування "повністю" позбавило пацієнтів від раку.

"Я вважаю, що це сталося вперше в історії раку", - сказав він.

Прорив в області нанороботів - лише один з декількох радикально нових методів лікування раку
Прорив в області нанороботів - лише один з декількох радикально нових методів лікування раку

Препарат працював, перезаряджаючи імунну систему пацієнтів, дозволяючи їм легко розпізнавати і атакувати ракові клітини.

Тим часом, американські вчені успішно знищили пухлини печінки у щурів, використовуючи ультразвукове лікування, "міняє правила гри" - і знову без хірургічного втручання.

Техніка, що називається гістотрипсією, вже проходить клінічні випробування на людях і може руйнувати ракову тканину з високою точністю, використовуючи мікросекундні імпульси ультразвукових хвиль.

Нагадавши, у мережі показали сучасних і нових ляльок для утіх.