Catan, одна з найпопулярніших настільних ігор, яка продається в середньому більше мільйона копій на рік, ось-ось вирветься за межі завдяки унікальній розробці. Tilt Five, стартап, заснований колишнім інженером Valve, щойно оголосив, що 3D-голографічна версія гри, що отримала назву Catan Tilt Five AR, з'явиться навесні 2023 року.

Цю інформацію розмістили на ігровому порталі «theverge»

На жаль, відео з унікальною технікою не дає нам поглянути на гру, але компанія каже, що ви можете грати в неї за столом, поодинці проти «класичних супротивників ШІ» або онлайн з іншими гравцями по всьому світу. І ви зможете «по-новому взаємодіяти з островом Катан за допомогою Tilt Five Wand та спостерігати, як дика природа та навколишнє середовище острова оживають у голографічному 3D».

І це справді інтригуюча ідея. В той час як більшість гарнітур AR є автономними, заломлюючи світло у ваші очі за допомогою спеціальних дзеркал, лінз або хвилеводів, що призводить до досить вузького поля зору, гарнітури Tilt Five проектують своє світло на ігрову дошку, яка відображає його назад на вас. Вони дозволяють грати в настільні 3D-ігри, відеоігри та інтерактивні кампанії Dungeons & Dragons, які, здається, живуть усередині вашого столу або вистрибують з нього, і навіть надають різні види для різних гравців.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Початкова компанія Елсворта, CastAR, закрилася в 2017 році, але через два роки вона повернула її під назвою Tilt Five за допомогою другої кампанії на Kickstarter, і на веб-сайті компанії зазначено, що на даний момент у неї є 21 гра. Гарнітури вже деякий час відправляються прихильникам, але в іншому вони все ще знаходяться на стадії замовлення.

Це обладнання Tilt Five не зовсім дешеве: 359 доларів за один, 659 доларів за два та 959 доларів за набір із трьох очок та паличок. В даний час для запуску гри також потрібен ПК з Windows, а пізніше буде обіцяно підтримку телефонів Android.

Ідея зайшла так далеко, і тепер планується випустити одну із найбільших настільних ігор на цифрову дошку.

Нагадаємо, на Meta подали до суду за порушення конфіденційності.