Дані з вашого телефону можуть розповісти ворогові все. Адже іноді один кадр може надати більше інформації, ніж тактична та агентурна розвідка.

Однак і без цього фахівці противника з технічної розвідки можуть стягнути з вашого смартфона всю інформацію, що зберігається там, тому потрібно знати, як вберегти свої дані досліджував кореспондент "АрміяІнформ" Віктор Шевченко

Якщо ви все-таки виявили, що за вами стежить ваш смартфон, а відповідних знань не маєте, то краще зверніться за допомогою до фахівців.

Скрін, відео YouTube телефон
Скрін, відео YouTube телефон

Як самостійно уникнути зараження шпигунською програмою

Не можна давати користуватися вашим смартфоном іншим людям. Коли ви заражаєте смартфон від джерела в громадському місці, переконайтеся, що адаптер живиться від мережі, а на кабелі немає додаткових електронних пристроїв.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Не можна переходити за посиланнями в листах та месенджерах, тримайте увімкненим антивірус на комп'ютері та смартфоні та регулярно його оновлюйте. Перед тим, як встановити на свій смартфон програму, уважно вивчіть її відгуки та рейтинги.

Скрін, відео YouTube телефон
Скрін, відео YouTube телефон

Перевірте налаштування безпеки вашого пристрою на предмет дозволу встановлення програм із невідомих джерел. Пам'ятайте, що не можна завантажувати програми з невідомих джерел. Видаліть усі непотрібні або зайві програми, щоб легше орієнтуватися в процесах та контролювати свій пристрій.

Не забувайте регулярно оновлювати смартфон. Якщо ваш гаджет не оновлюється і його підтримка завершена виробником, саме час його змінити з метою безпеки. Щоб убезпечити свій гаджет, потрібно регулярно міняти паролі.

Нагадаємо, що зникає зв'язок при вимкненні електрики: українцям пояснили, чому так відбувається і чи можна щось зробити .

Раніше ми повідомляли, що світла немає, натомість з інтернетом: як самостійно зробити зарядку для wi-fi роутера .