Офіційний анонс нових процесорів Intel 14-го покоління, більш відомі як Raptor Lake-Refresh вийде у жовтні, але помріяти можна вже тепер.

Як повідомляє портал Videocardz, процесори Intel Core 14-го покоління матимуть більш високі тактові частоти у всій лінійці, але в деяких випадках користувачі також отримають більше ядер.

Згідно з інсайдами, флагман нової лінійки – Intel Core i9-14900К – зможе працювати на частоті до 6 ГГц. Водночас Core i9-14900KS буде працювати на частоті до 6,2 ГГц, що стане абсолютним рекордом серед споживчих процесорів, які не піддавалися професійному розгону.

Модель Intel Core i7-14700k вийде з конфігурацією ядер 8P+12Е і буде досягати 5,6 ГГц, а 14-ядерний Core i5-14600К – 5,3 ГГц.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У порівнянні з 13-м поколінням, відчутно посилиться вся лінійка. А якщо при цьому Intel збереже ціни на колишньому рівні, це буде дуже добре для покупців, зазначають журналісти.

Core i5-14600K отримає більше ядер Performance, але якщо вірити інформації Benchlife, це, на жаль, невірно. Core i5 SKU як і раніше покладатиметься на 6 ядер Performance і, як наслідок, матиме ту саму конфігурацію, що й оригінальна модель.

Нагадаємо, ми писали, що компанія AMD прирівняла Україну до держав-терористів.

Як повідомляв "Знай.ua" Electronic Arts вирішили познущатися з українців у EA Sports FC: "Виглядає особливо жахливо".

Також "Знай.ua" інформував, ігрові консолі Switch та Steam Deck будуть мати змінний акумулятор: ЄС прийняв нові правила.