Поки громадсько занепокоєна тим, що російські окупанти нібито налагодили виробництво небезпечних БПЛА, а в Україні - ні, відбувалися дуже цікаві речі. Тепер українські захисники мають свої серійні бойові дрони.

Справа в тому, що в Україні розпочали виробництво військових безпілотників власної розробки. Ми не прихильники розкриття інформації про наші оборонні підприємства, але у відкритих джерелах заявили, що роблять їх в Одесі та Львові.

Апарати під брендом "Сірко" будуть використовуватись для розвідувальних цілей. Київ може отримувати до тисячі на місяць.

Дрон "Sirko", скріншот: YouTube
Дрон "Sirko", скріншот: YouTube

"Ми можемо повідомити, що розпочали серійне виробництво наших безпілотників на заводах у Львові та Одесі. За кілька тижнів ми представимо нову версію нашого безпілотника. Удосконалена модель буде створена на основі побажань військових та служб - установ, які отримали їх для польових випробувань", - пояснює Ігор Криничко, голова наглядової ради ТОВ "Науково-виробнича компанія "Скайасіст".

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Дрон "Sirko", скріншот: YouTube
Дрон "Sirko", скріншот: YouTube

Крім того, безпілотники під брендом "Сірко" минулого тижня отримали схвалення від Міністерства оборони України, що на практиці означає, що конструкцію допущено до виконання бойових завдань та використання української армії. Виробничі потужності компанії становлять 800-1000 апаратів цього на місяць.

Дрон "Sirko", скріншот: YouTube
Дрон "Sirko", скріншот: YouTube

Нагадаємо, воїни ЗСУ знищили новітню розробку росіян, не залишивши їй жодного шансу.

Раніше повідомлялося, що український БПЛА STING А пройшов бойове хрещення і буде відправлений на фронт, – Юрій Голик.

Також син творця дронів, які вбивають українців, шикує в Лондоні і працює на ООН: є і квартирка з видом на Біг-Бен.